BartM11 26.08.2024 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2024 Cześć wszystkim, Proszę o poradę, zrobiłem próbę szczelności kanalizacji i okazało się, że gdzieś jest nieszczelność, zalalem wodę do poziomu 0 i co godzinę ubywa ok 4-5 cm, woda przestaje uciekać ok 30cm poniżej poziomu 0. Zamówiłem gościa z kamerką, prześwietlił wszystkie rury i nie stwierdził żadnego pęknięcia lub rozpięcia. Co mam robić? Olać temat i jechać dalej czy kuć wylewki i sprawdzać wszystkie rury? Za trzy tygodnie tynki, nie wiem czy zaczynać hydraulikę i elektrykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 27.08.2024 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2024 Olać temat, uszczelni się samo. Gość z kamerką tego nie stwierdzi ponieważ jeśli ubywa do poziomu 30cm poniżej to problemem jest gdzieś lekko podwinięta uszczelka przy składaniu bez lub z małą ilością wazeliny. Jeżeli obniżenie poziomu o 30cm a zatem takiego małego ciśnienia ma wpływ to problem musi być gdzieś blisko tuż pod posadzką chudziakiem. Proponuję uzupełnić wodę a następnie po jej upływie przez parę dni obserwować podłogę i beton. Jeżeli wystąpią ciemniejsze plamki lub cienie związane z większą wilgotnością to można w tym miejscu rozkuć natomiast jeśli nic takiego nie ma to olać i kontynuować prace budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts