Pjoterek2024 30.08.2024 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia Witam, roku temu kupiłem działkę na której są fundamenty. Fundamenty zostały wybudowane 25 lat temu. Pozwolenie na budowę wygasło. W między czasie został wprowadzony MPZP , który przesunął nieprzekraczalną linię zabudowy o jeden metr na odległość 7 metrów od granicy działki. Fundamenty były budowane według warunków zabudowy, gdzie nieprzekraczalna linia zabudowy wynosiła 6 metrów. Chciałem zamówić projekt na bazie istniejących fundamentów. Czy będę musiał przesunąć fundamenty o 1 metr w głąb działki czy da się jakoś obejść zapisy MPZP i budować na starych fundamentach? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 30.08.2024 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia Taniej i szybciej wyjdzie Ci robić od podstaw, czyli zapomnij o starych fundamentach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 30.08.2024 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia brak pozwolenia, zaczynasz od zera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NebulaFrost 31.08.2024 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia Możesz spróbować uzyskać indywidualne zezwolenie lub wynegocjować rozbieżność z władzami lokalnymi, ale nie jest to gwarantowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 31.08.2024 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 11 minut temu, NebulaFrost napisał: Możesz spróbować uzyskać indywidualne zezwolenie lub wynegocjować rozbieżność z władzami lokalnymi, ale nie jest to gwarantowane. Nic z tych rzeczy bo jakbyś nie doczytał to teraz ta działka posiada MPZP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.08.2024 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 3 godziny temu, henrykow napisał: Nic z tych rzeczy bo jakbyś nie doczytał to teraz ta działka posiada MPZP. Wnioskować o indywidualne odstępstwo czy zmianę MPZP dla tej konkretnej działki może. Prawo nie zabrania. Tyle, że należy realnie oszacować szanse i koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 01.09.2024 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 7 godzin temu, Elfir napisał: Wnioskować o indywidualne odstępstwo czy zmianę MPZP dla tej konkretnej działki może. Prawo nie zabrania. Tyle, że należy realnie oszacować szanse i koszty. Z tego co wiem z mojej okolicy to przy planie nie ma szans ale próbować można dlatego autorowi odpisałem że W dniu 30.08.2024 o 21:37, henrykow napisał: Taniej i szybciej wyjdzie Ci robić od podstaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts