szczukot 31.08.2024 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia Witam. Muszę przerobic jedną z belek na zewnątrz domu. Aktualnie ta co jest ma 75 x 150 mm. No i nigdzie nic takiego nei mogę znaleźć. Szukałem lokalnie (Szczecin) ale też i w internecie. Co to za nietypowy wymiar ? Czy to może jest jakieś 80x160 co się po prostu przez lata zeschło? Gdzie mogę coś takiego kupić ? Musi być to 75 mm. W drugą stronę może byc ostatecznie w przedziale 140-160 Jakoś drewna bez znaczenia - to nie jest konstrukcyjne a ozdobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryziciel 31.08.2024 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia Kupic grubsza i dac w tartaku pocienic? Ostatnio wycinalem wymiar 12x8cm z belki kvh 12x12, na pile stolowej z castoramy za 400pln, po przeszlifowaniu i sfazowaniu krawedzi strugiem na pierwszy rzut oka jak z fabryki;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebasto 02.09.2024 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września Opcja - zapytać w lokalnym tartaku, powinni być w stanie dociąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.09.2024 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września No jak na razie, jedyne co znalazłem to 70 x 145. No to muszę pomyśleć co dalej. Czy użyć takiej czy poszukać grubszej i przycinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuh1305 23.09.2024 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września W każdym normalnym tartaku wytną taką belkę. Większość tartaków robi belki, deski, listwy itp na wymiar. Niektóre tartaki mają na miejscu suszarnie i możesz zamówić wysuszoną belkę czy deske. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chukioll 23.09.2024 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września Mogą oferować szeroki wybór wymiarów oraz rodzaje drewna, a także opcje dostawy do domu. amanda the adventurer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts