Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzewa sąsiada a budynek...

KubalaKKS

Recommended Posts

5 godzin temu, KubalaKKS napisał:

Okej gadka szmatka..

Temat dalej stoi i dalej w sumie nic nie wiem.. Straż się wypina, ubezpieczyciel też.. sąsiadka nie posiada funduszy na podcięcie drzew.. drzewa stoją i zagrażają budynkowi .. co robić? 

Uważam że wszystko zostało tu powiedziane. Co ma ubezpieczyciel do wycinki drzew?? tak samo jak straż ona nie jest od wycinki drzew.

Jeszcze raz powtórzę, pismo do gminy i do zarządcy drogi i czekać na odpowiedź.

W dniu 31.08.2024 o 22:48, KubalaKKS napisał:

Witam.

Chciałbym się Was poradzić. Obok mojego domu jest droga gminna a tuż za nią wysokie drzewa sąsiadki.. są to drzewa które jak by się złamały, strzelił w nie piorun czy wkroczył do akcji silny wiatr to lecą prosto na mój dom..

To jest tylko gdybanie co będzie jeżeli będzie.

Jaka jest wysokość tych drzew, gatunek, stan, wiek itp. ? Jaka jest odległość drzew sąsiadki do granicy działki, szerokość drogi gminnej i odległość twojego domu do drogi?

Ile toi jest w sumie metrów?

5 godzin temu, d7d napisał:

To jest tylko gdybanie co będzie jeżeli będzie.

Jaka jest wysokość tych drzew, gatunek, stan, wiek itp. ? Jaka jest odległość drzew sąsiadki do granicy działki, szerokość drogi gminnej i odległość twojego domu do drogi?

Ile toi jest w sumie metrów?

Wysokość można powiedzieć że między 25-30 metrów, drzewa Jesion. Stan.. część suchych gałęzi część zdrowych. Odległość drzew do mojej granicy to około 8 metrów. Odległość domu do drogi około 12 metrów. Szerokość drogi około 5 metrów.

Edytowane przez KubalaKKS

Witam. Sprawa wygląda następująco..  sąsiad godzi się abym podciął korony drzew na jego działce. Zrobie to oczywiście na piśmie ale pytanko.. czy to starczy czy coś jeszcze pasuje załatwić do tego ? 

Zgoda na piśmie że mogę podciąć koronę drzew na jego działce plus coś jeszcze do tego czy starczy ?