s3pp 02.09.2024 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września Czołem. Zwracam się do Was z na pozór dość banalnym pytaniem. Obecnie czekam na okna. Montaż mam zaplanowany na 20.09. Plan był taki żeby ustawiać na koniec września elektryka, a zaraz po nim tynkarzy. Niestety mój harmonogram prac jest uzależniony przede wszystkim od pogody. Buduję dom na skarpie, mam gliniasty teren i po każdym deszczu jest u mnie średnio z dojazdem (od drogi do domu mam jakieś 30m pod górkę). W wakacje pogoda nam sprzyjała i wszystko wjeżdżało bez problemu na górę, ale jesień może już nie być taka kolorowa. Dom to 136 PC/116PU podzielone na parter i poddasze. Strop drewniany nad połową domu. Nad drugą sufit katedralny. Poddasze w suchej zabudowie więc tynki tylko na parterze. Elektryka w sumie również bo na górze jest tylko płyta osb/deska bez ścian działowych z GK. Czy z Waszej perspektywy jest sens się pchać w elektrykę (konice września/początek października) i tynki (pewnie druga połowa października)? Czy może ogarniać inne prace? Dom jeszcze nie ogrzewany do wiosny się do nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 01.10.2024 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października koniec października to już późno. Trzeba to osuszyć,a z tym w tym okresie już trudniej niż jeszcze na koniec lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts