vwrafi 03.09.2024 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września Witam. Kupiłem mieszkanie, w którym z jednych pokoi nie ma drzwi, ale jest ościeżnica bez zawiasów. Od przodu ościeżnicy są dwa otwory na każdy zawias, ale jest jeszcze dodatkowo z boku miejsce na śrubę imbusową. Czy ktoś wie co to może być za zawias? Są dwa takie, na górze i na dole. Załączam zdjęcia otworów na zawias oraz gotowe zawiasy w jednej z ościeżnić. I drugie pytanie, czy te zawiasy są na standardowej wysokości? Chciałbym na razie kupić używane drzwi, lecz nie wiem czy jest sens jeździć i sprawdzać jeśli te moje miejsca na zawiasy są na niestandardowych wysokościach. Pierwsza dziura z dolnego zawiasu zaczyna się na 27cm a druga kończy na 30cm. Pierwsza dziura z górnego zawiasu zaczyna się na 175cm a druga kończy na 178cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.09.2024 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września Rozstaw zawiasów liczy się od górnej przylgi (wrębu) do miejsca w którym zawias skrzydłowy styka się z ościeżnicowym. U Ciebie wygląda ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vwrafi 04.09.2024 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 12 hours ago, finlandia said: Rozstaw zawiasów liczy się od górnej przylgi (wrębu) do miejsca w którym zawias skrzydłowy styka się z ościeżnicowym. U Ciebie wygląda ok. Dziękuję. A te zawiasy jak wyszukać? Szukam, szukam i raczej nic takiego nie widzę. One mają jakąś nazwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.09.2024 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września Ja wpisałem w wyszukiwarkę "zawias do ościeżnicy regulowanej" i mi wyskoczyło dużo propozycji - od kilku do kilkunastu zł. Przykładowo: https://allegro.pl/oferta/oprawa-zawiasu-oscieznicy-regulowanej-z-zawiasem-9948182920?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_budownictwo_pla_pmax&ev_campaign_id=17961365662&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwiuC2BhDSARIsALOVfBIqonLYzjJR4a7a0qAGJzmC0gTzqhwbovIIEdW81ygVoqFRdTXXXN0aArc6EALw_wcB https://simteq.pl/do/item/002451/Zawias-do-drzwi-wewnetrznych-VARIANT-V-3400-WF---c?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwiuC2BhDSARIsALOVfBIqhu-etVRQ9DMmtp40KoTcOzMQ3F7CawC7NrM6g65wGey2WOcpixUaAgkvEALw_wcB Droższa będzie przesyłka, więc poszukałbym zwykłego sklepu metalowego/ z okuciami i tam pomogą wybrać, ew. można wykręcić stary na wzór. Ps. U siebie w sklepie mam sporo takich cudeniek - jakby ktoś przyszedł z ulicy to bym go poratował. I ostatnia propozycja: na śmietniku znajdziesz wyrzucane ościeżnica. Tam będą zawiasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vwrafi 05.09.2024 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 13 hours ago, finlandia said: Ja wpisałem w wyszukiwarkę "zawias do ościeżnicy regulowanej" i mi wyskoczyło dużo propozycji - od kilku do kilkunastu zł. Przykładowo: https://allegro.pl/oferta/oprawa-zawiasu-oscieznicy-regulowanej-z-zawiasem-9948182920?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_budownictwo_pla_pmax&ev_campaign_id=17961365662&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwiuC2BhDSARIsALOVfBIqonLYzjJR4a7a0qAGJzmC0gTzqhwbovIIEdW81ygVoqFRdTXXXN0aArc6EALw_wcB https://simteq.pl/do/item/002451/Zawias-do-drzwi-wewnetrznych-VARIANT-V-3400-WF---c?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwiuC2BhDSARIsALOVfBIqhu-etVRQ9DMmtp40KoTcOzMQ3F7CawC7NrM6g65wGey2WOcpixUaAgkvEALw_wcB Droższa będzie przesyłka, więc poszukałbym zwykłego sklepu metalowego/ z okuciami i tam pomogą wybrać, ew. można wykręcić stary na wzór. Ps. U siebie w sklepie mam sporo takich cudeniek - jakby ktoś przyszedł z ulicy to bym go poratował. I ostatnia propozycja: na śmietniku znajdziesz wyrzucane ościeżnica. Tam będą zawiasy. Super, dziękuję bardzo, rzeczywiście wysyłka droższa niż sam produkt. Podejdę lokalnie do sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts