Ebe Bebe 05.09.2024 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września Witam. Zwracam się po poradę w kwestii wykonania protokołu z przeglądu kominiarskiego. Posiadam uprawnienia budowlane w specjalności konstrukcyjno-budowlanej do kierowania robotami bez ograniczeń, w związku z czym w świetle prawa jestem osobą uprawnioną do wykonywania przeglądów przewodów kominowych grawitacyjnych, jednak nie posiadam własnej działalności i w związku z tym nie mogę wykonać przeglądu przewodów kominowych w moim domu, bo system ZONE mnie nie "widzi" jako osoby uprawnionej. Czy nie jest to pewny paradoks czy wręcz niejaka luka prawna? Dlaczego posiadając odpowiednie kwalifikacje nie mogę samemu zrobić przeglądu własnego domu, tylko muszę to zlecić komuś innemu, również uprawnionemu, lecz posiadającemu własną firmę? Proszę o opinie, być może się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 05.09.2024 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września Jesteś w e-CRUB ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ebe Bebe 06.09.2024 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września Tak, jestem w rejestrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ebe Bebe 16.09.2024 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września W dniu 5.09.2024 o 17:55, d7d napisał: Jesteś w e-CRUB ? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 16.09.2024 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września To teraz wpisz się do https://zone-web.gunb.gov.pl/wnioski-osoby-uprawnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ebe Bebe 20.09.2024 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września W dniu 16.09.2024 o 15:20, d7d napisał: To teraz wpisz się do https://zone-web.gunb.gov.pl/wnioski-osoby-uprawnione Zrobione, dane wprowadzone, jednak nadal nie wiem, jak utworzyć protokół z przeglądu kominiarskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 20.09.2024 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września Jeżeli zapisałeś się do osób uprawnionych to od administratora systemu CEEB powinieneś dostać na pocztę dane do logowania się które uprawniają do wprowadzania danych na temat przeglądów w systemie ZONE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts