Czarny_Wodzu 11.09.2024 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września Cześć, nie śmiejcie się proszę ale potrzebuje porady. Mam puszkę w ścianię, którą chcę "zakleić", ale nie wiem jak to zrobić. Czy moglibyście mi napisac krok po kroku, co mam zrobić żeby ładnie to zamaskować? Z góry dzięki za pomoc, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 11.09.2024 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września (edytowane) Masz tam obsadzoną puszkę. Czy na pewno nie ma w niej za pianką przewodów. Najwyżej załóż gniazdo 230V którego nie podłączysz. Wszystkie inne metody skończą się szpachlowaniem, malowaniem itp. Edytowane 11 Września przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.09.2024 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września Sprawdzić czy nie ma przewodów elektrycznych, usunąć puszkę, zagipsować i pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czarny_Wodzu 11.09.2024 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września Tam oryginalnie było gniazdko ale własnie elektryk mi je usunał. Napiszcie proszę jakiego gipsu użyć, czy na to mam dać jakąś farbę gruntującą itd. i dopiero malować? Jestem totalnym laikiem, nigdy nie malowałem ściany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 11.09.2024 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września Jeżeli było gniazdo i są przewody to najlepiej zakup w sklepie pokrywkę do tynkowania. https://allegro.pl/oferta/zaslepka-dekiel-pokrywa-puszki-do-tynkowania-10szt-9677355918?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_budownictwo_pla_pmax&ev_campaign_id=17961365662&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw_4S3BhAAEiwA_64Yhiye5I8LJYGEN9SPCYCSattZGDBZCt5cwri5-EffK7PHUMzGhV4uTRoCVpgQAvD_BwE po umieszczeniu jej w puszce kupujesz gips szpachlowy i rozrabiając gęstą masę pokrywasz wstępnie miejsce w dekielku. Po wyschnięciu jeżeli nie ma nadmiaru wystającego ze ścieny rozrabiasz rzadszą masę i wyrównujesz powierzchnię równo ze ścianą. Po wyschnięciu szlifujesz papierem ściernym aby miejsce po puszce było równiutkie. Czasem trzeba końcowe szpachlowanie powtórzyć. Po wyrównaniu malujesz od razu farbą odznaczajace się miejsce. Malowane prawdopodobnie trzeba bęzie powtórzyć. Kolor farby pewnie znasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts