Liwko 26.03.2014 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 A widziałeś kiedyś w akcji indukcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 26.03.2014 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 osobiście mam w domu kuchenkę gazową, a przebywając u rodzinki mam do dyspozycji indukcję i jednego jestem pewny - w nowym domu tylko indukcja, chociaż rura gazowa idzie 2 metry od garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 26.03.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Zlew co najmniej 1,5 komorowy albo dwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenaew 27.03.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Nie sądziłam że ten problem tak mocno się pociągnie. i tak szczerze dziwią mnie opinie o indukcji . Bo ja nie popieram , oprócz tego że łatwiej ją się czyści wolę Gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.03.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Nie sądziłam że ten problem tak mocno się pociągnie. i tak szczerze dziwią mnie opinie o indukcji . Bo ja nie popieram , oprócz tego że łatwiej ją się czyści wolę Gaz. Jeden woli córkę, drugi teściową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 27.03.2014 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Urządzając mieszkanie kilka lat temu wybrałam zlew jednokomorowy+zmywarka. Wtedy wydawało mi się, że wystarczy. To był duży błąd. Urządzając dom wybrałam 1,5 komorowy +ociekacz i oczywiście zmywarka.Teraz jest idealnie. Mam miejsce na odłożenie umytych owoców, noży czy innych rzeczy, których nie myje się w zmywarce. Na ociekaczu ustawiam też talerze z jajkiem i panierką kiedy robię kotlety, a potem tylko spłukuję i jest czyściutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 27.03.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Myślę ,że elegancka kuchnia jest na pokaz jak przyjdą goście ,a ta druga do użytku codziennego.Wcale nie jest to odosobniony przypadek kilka razy się z czymś takim spotkałem. Na górnym slasku kiedyś to była norma- kuchnia na pokaz a normalnie to gotowało sie w tzw waszkuchni w piwnicy. To samo np z dywanami- inne dywany na tydzień inne na niedziele. To ma jedno określenie- głupota:) ale co najlepsze- ostatnio słyszałam ze ktos wybudował sobie nowy dom z dwiema kuchniami wlasnie- osoba młoda czyli powiedzenie "czym skorupka nasiaknie za młodu...." ma swoje uzasadnienie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 27.03.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Podwójne kuchnie, podwójny zestaw dywanów - bogaci ludzie na tym Śląsku mieszkali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.04.2014 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Koszt grzania 2 m-ce indukcja dla dwóch osób - ok. 40 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookaszpl 11.04.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Butla gazowa za 55zl wystarcza nam na 5 miesiecy - 3 osoby. Oprocz oplat miesiecznych nikt nie patrzy na zakup. Plyta gazowa kosztuje 300zl, plyta indukcyjna pewnie z 1200zl. Za 900zl mam gazu na ponad 6lat. Mimo wszystko zastanawiam sie nad indukcja - ze wzgledu na czystosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.04.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Moja matka ma gaz z butli i starcza jej na miesiac na dwie osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom.pk 11.04.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Butla gazowa za 55zl wystarcza nam na 5 miesiecy - 3 osoby. Oprocz oplat miesiecznych nikt nie patrzy na zakup. Plyta gazowa kosztuje 300zl, plyta indukcyjna pewnie z 1200zl. Za 900zl mam gazu na ponad 6lat. Mimo wszystko zastanawiam sie nad indukcja - ze wzgledu na czystosc. Kupując indukcję zyskujesz większe bezpieczeństwo,miejsce które zajmuje butla ,wygodę .A to,że butla starcza Wam na 5 miesięcy to mistrzostwo świata . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gti11 12.04.2014 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Butla gazowa za 55zl wystarcza nam na 5 miesiecy - 3 osoby. Oprocz oplat miesiecznych nikt nie patrzy na zakup. Plyta gazowa kosztuje 300zl, plyta indukcyjna pewnie z 1200zl. Za 900zl mam gazu na ponad 6lat. Mimo wszystko zastanawiam sie nad indukcja - ze wzgledu na czystosc. Na 5 miesięcy to tylko na herbatę i zupy z torebki albo twoja butla to taka 33 kg . Na 3 osoby u mnie to maks 2 miesiące , średnio 1,5 miesiąca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.04.2014 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Po co iść do kina skoro można ściągnąć film z neta...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E w e l 12.04.2014 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Jak dla mnie niepodważalne zalety indukcji to: - błyskawiczna reakcja na regulację mocy - nie mam możliwości poparzenia się po zdjęciu garnka (max temp. płyty = temperaturze jaką osiągnął spód garnka) - spody garnków zawsze czyste - gdy mamy dużo smażenia, to można gotować przez ręcznik papierowy, który przykrywamy całą kuchenkę i okoliczny blat i wszystko co chlapie pozostaje na nim (taki mój patent) - spody garnków wcale nie muszą idealnie przylegać , można postawić garnek na kilku kostkach cukru i zagotować wodę, ponieważ pole indukcyjne nie wytwarza się na płycie, tylko trochę nad nią. (przylegać muszą przy płytach ceramicznych by absorbowały całe ciepło) - jeśli coś wykipi to nie zaschnie jak nie przysmaży się jak na gazowej kuchni czy też ceramicznej i bez kłopotu można to usunąć szmatką. - A teraz wady: - pobiera prąd (to tak dla żaru ) - garnki z wielowarstwowym dnem (oczywiście można gotować na starych emaliowanych czy też innych tańszych, które przyciągają magnes) jeśli ktoś spróbuje w nich udusić coś to się przekona, że biją resztę na głowę (ja mam jeden taki a na razie zbieram na pewien zestaw) - jak nie ma prądu to nie zagotujesz (zawsze można mieć na takie okazje kuchenkę tego typu - trzeba się przyzwyczaić do obsługi a konkretnie do temperatur na poszczególnych nastawach. - szum wiatraka gdy dużo gotujemy - warto przemyśleć na co przeznaczyć szufladę pod kuchenką, ponieważ przy dłuższym gotowaniu sztućce potrafią być mocno nagrzane (teraz zrobiłabym tam szufladę na garnki ) Chyba to tyle. PS. Jeśli się kuchni używa po Bożemu, gotujemy na co dzień i ma się miejsce, to zdecydowanie polecam kupić płytę o szerokości około 80cm (zdecydowanie wygodniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziekanows 16.04.2014 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Tylko indukcja.Ale uwaga, kupować tylko z przedłużoną gwarancją, bo jak padnie to w grę wchodzi tylko wymiana na nową. Naprawa jest nieopłacalna, już to przerabiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzia17 26.04.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 WitamBayzone_pl, bardzo cenię sobie Twoje rady, jestem pełna podziwu dla ogromu wiedzy jaki posiadasz!Chciałabym poprosić Cię o opinię na temat gazowej płyty ceramicznej bezpłomieniowej Solgazu. Cenię sobie komfort używania indukcji, jednak potrawy gotowane na gazie smakują mi lepiej. Jestem rozdarta i myślę o połączeniu indukcji z gazem ( dwa, może trzy równoległe pola indukcji i dwa palniki). Nie wiem czy to dobry pomysł. Gdyby komfort tej nowej płyty był porównywalny z indukcją, dla mnie byłaby to rewelacja. Dużo moich znajomych budujących się mówi o niej, ale wszyscy się obawiają, bo nie znamy nikogo kto by ją przetestował. A Ty co o niej myślisz?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spotykacz 28.04.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Indukcyjne są jednak najwygodniejsze w używaniu - z timerem, podtrzymywaniem, temperatury, b. łatwe do wyczyszczenia no i ceny też coraz przystępniejsze:http://www.ceneo.pl/26571264 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 08.05.2014 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Zuziu, komfort użytkowania płyty Solgaz będzie taki, jak komfort użytkowania płyty ceramicznej (spieki i przypalenia na powierzchni, ten sam sposób czyszczenia skrobakiem) skrzyżowanej ze zwykłą gazówką (spaliny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ligeroo 09.05.2014 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Indukcyjna jest moim zdaniem lepsza i pisze to z własnego doświadczenia,cenowo może nieco droższa,ale za to wygodna- to chyba najlepsze słowo,w codziennym użytkowaniu. Oczywiscie jeżeli mamy dużą rodzinę to także polecam postawić na tą większą o szerokości 80cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts