jerzyka51 13.02.2017 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 (edytowane) Witam, nie zamieniłbym jej na nic innego. To tak działa ,że ciepło " powstaje " w samym garnku,patelni, co przekłada się na bardzo dużą sprawność- koszty eksploatacji. Szkło nagrzewa się od tych naczyń. Nie polecam tylko amici. Kupiłem taką płytę wiele lat temu. Na gwarancji wymieniali wentylatory, chyba 2 razy .Po gwarancji "wysiadły" tranzystory mocy. Wymieniłem na nowe, po niedługim czasie też padły. Na portalu internetowym kupiłem nową płytę ,z potłuczonym szkłem .Miałem nową elektronikę, ze starym szkłem .Niestety i ta płyta nie popracowała długo. Jestem w trakcie budowy i nie chciałem kupować nowej płyty . Korzystamy z dwóch małych płyt indukcyjnych, jednopalnikowych /korzystałem z nich w hotelach teraz pracują w domu/ .Mam jeszcze kuchnię na gaz ,ale już to jest dla mnie zabytek. Jeszcze jedna uwaga ,kuchnia indukcyjna wymaga specjalnych naczyń ,nie można tu pokusić się o kupno ich słabej jakości. Miałem przypadek ,że odlepiło się dno garnka .a patelka powyginała ,choć była dobrej firmy. Miłego wieczoru J.Korona Edytowane 13 Lutego 2017 przez jerzyka51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sekretarka 16.03.2017 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 No i wreszcie zdecydowałam się i kupiłam , wybór padł na BOSCH PIE631FB1E, wygląda super, oby i tak się sprawowała. Podłączona będzie dopiero w połowie kwietnia, więc dopiero potem się okaże, czy dobrze wybrałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 24.03.2017 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 mam mały garnuszek mniejszy od najmniejszego pola i spokojnie grzeję. I tanią płytę, bez specjalnych bajerów Cześć Elfir, możesz się pochwalić jaką masz płytę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.03.2017 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 elextroluxa - tego typu: http://f01.osfr.pl/foto/8/2617496476/bb5bd0aae7ac5558f3f9ca4dc20a14c3/electrolux-ehh16340fk,2617496476_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 24.03.2017 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Jak skończy się moja Amica gazowa, chciałbym kupić tzw gaz pod szkłem. Wydatek sporo większy niż indukcja lecz pewny jestem, że zje mniej złotówek niż wszelkie elektryki. Czyli pod spodem gaz ziemny a z wierzchu ...indukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 24.03.2017 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Możesz podać konkretny model?Czy to ten: Electrolux EHH16340FK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.03.2017 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 (edytowane) Jak skończy się moja Amica gazowa, chciałbym kupić tzw gaz pod szkłem. Wydatek sporo większy niż indukcja lecz pewny jestem, że zje mniej złotówek niż wszelkie elektryki. Czyli pod spodem gaz ziemny a z wierzchu ...indukcja. Nie. To się do indukcji nie umywa. Bardziej przypomina ceramiczną - jest wielka bezwładność i gorąca płyta. A straty na gazie są o wiele większe. Gaz zamiast nagrzewać bezpośrednio garnek, najpierw nagrzewa szkło a dopiero szkło garnek. Więc nie bardzo rozumiem twoje pojęcie ekonomiki. Mazut osadza się tak samo, tylko trudniej domyć w szczelinach. Czyli łączy wady gazu i ceramiki. Zalet nie widzę. Edytowane 24 Marca 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.03.2017 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Możesz podać konkretny model? Czy to ten: Electrolux EHH16340FK? Oni nazwę tego modelu zmieniają co roku chyba. Kiedy go kupowałam ten sam model w handlu funkcjonował pod dwiema nazwami. Mam płytę już trzy lata i nie pamiętam dokładnej nazwy z tymi numerkami, ale to chyba ta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 24.03.2017 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Oni nazwę tego modelu zmieniają co roku chyba. Kiedy go kupowałam ten sam model w handlu funkcjonował pod dwiema nazwami. Mam płytę już trzy lata i nie pamiętam dokładnej nazwy z tymi numerkami, ale to chyba ta. Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 24.03.2017 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Jak skończy się moja Amica gazowa, chciałbym kupić tzw gaz pod szkłem. Wydatek sporo większy niż indukcja lecz pewny jestem, że zje mniej złotówek niż wszelkie elektryki. Czyli pod spodem gaz ziemny a z wierzchu ...indukcja. Wrzuć w wyszukiwarkę FM - solgaz- i poczytaj. Jest kilka wątków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 24.03.2017 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Wrzuć w wyszukiwarkę FM - solgaz- i poczytaj. Jest kilka wątków. Wiem o jaką firmę chodzi, nawet o tych płytach czytałem z tym, że nie na FM. Ale dzięki, nie wiedziałem, że tu też jest taki temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 24.03.2017 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Wrzuć w wyszukiwarkę FM - solgaz- i poczytaj. Jest kilka wątków. Poczytałem i na razie mi przeszło. Szczególnie w wątku z gazeta-forum. Dzięki Greengaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts