jeanpascale 30.12.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 TO taki sam problem jak EKOGROSZEK CZY GAZ POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 30.12.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 TO taki sam problem jak EKOGROSZEK CZY GAZ POZDRAWIAM a może drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1977 30.12.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 To co w koncu jest lepsze Mercedes czy BMW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 30.12.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 To co w koncu jest lepsze Mercedes czy BMW? Miałem motorower "Komar SPORT" był najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 30.12.2008 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Zobacz sobie "kulinarne " programy telewizyjne. Z tego co pamiętam i co widziałam, każdy szanujący się kucharz gotuje na gazowej. Mam wątpiliwości czy argument o używaniu kuchenki gazowej w programch telewizyjnych jest trafiony. Sądzę, że w programach telewizyjnych używa się palników gazowych przede wszystkim z tego względu, że jest znacznie łatwiej podłączyć palnik gazowy do butli z gazem, niż doprowadzić do miejsca rejestracji programu trójfazowy prąd elektryczny - np. Makłowicz gotuje często na szczycie góry, na statku, na ulicy, itp. W studio telewizyjnym tez niekoniecznie musi być dostępne zasilanie trójfazowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 31.12.2008 01:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Zobacz sobie "kulinarne " programy telewizyjne. Z tego co pamiętam i co widziałam, każdy szanujący się kucharz gotuje na gazowej. Mam wątpiliwości czy argument o używaniu kuchenki gazowej w programch telewizyjnych jest trafiony. Sądzę, że w programach telewizyjnych używa się palników gazowych przede wszystkim z tego względu, że jest znacznie łatwiej podłączyć palnik gazowy do butli z gazem, niż doprowadzić do miejsca rejestracji programu trójfazowy prąd elektryczny - np. Makłowicz gotuje często na szczycie góry, na statku, na ulicy, itp. W studio telewizyjnym tez niekoniecznie musi być dostępne zasilanie trójfazowe. Pudło!!! Własnie do kręcenia programów podciąga się zasilanie elektryczne i to o takiej mocy, że puścić kabel do kuchenki to nie problem. I nie da się tego zrobić na jednej fazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 31.12.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Pudło!!! Własnie do kręcenia programów podciąga się zasilanie elektryczne i to o takiej mocy, że puścić kabel do kuchenki to nie problem. I nie da się tego zrobić na jednej fazie. Oczywiście, że nie da się tego zrobić na jednej fazie. Nie wiem po co takie dyrdymały tu wypisujesz, bo to wie już chyba dziecko w piątej klasie. A może chciałeś się pochwalić, że już jesteś w piątej. Obejrzyj sobie jakiś program Makłowicza zrealizowany w plenerze, to zobaczysz, że tam się żadnego zasilania elektrycznego do kuchenki nie podciąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 31.12.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 To co w koncu jest lepsze Mercedes czy BMW? Oczywiście Jaguar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 31.12.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Pudło!!! Własnie do kręcenia programów podciąga się zasilanie elektryczne i to o takiej mocy, że puścić kabel do kuchenki to nie problem. I nie da się tego zrobić na jednej fazie. Oczywiście, że nie da się tego zrobić na jednej fazie. Nie wiem po co takie dyrdymały tu wypisujesz, bo to wie już chyba dziecko w piątej klasie. A może chciałeś się pochwalić, że już jesteś w piątej. Obejrzyj sobie jakiś program Makłowicza zrealizowany w plenerze, to zobaczysz, że tam się żadnego zasilania elektrycznego do kuchenki nie podciąga. On chyba wyżej jest ..... niż Ci sie wydaje !!! Mnie sie np. wydaje, że on JEST specjalistą, a Ty to nie wiem od czego jesteś specjalistą, że tak z grubej rury przywalasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 03.01.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Teraz widać jak bzdurne argumenty podają ludzie. Najekonomiczniejsza jest kuchenka gazowa z elektrycznym piekarnikiem. A reszta to kwestia gustu. Nieprawda. Widać, że nia miałeś indukcji i podajesz wątpliwe argumenty. Mamy teraz indukcję, a wcześniej oczywiście różne typy gazowych i zdecydowanie indukcja wygrywa. Jest czyściej, ekonomiczniej i dużo bezpieczniej. Koszt prądu (wszystko mamy na prąd, włącznie z ogrzewaniem - PC, CWU i chodzącym non stop rekuperarem, dom o pow. 195 m2) w okresie grzewczym wynosi 250-350 na miesiąc. Sorry, ale kuchnia gazowa w tym wypadku to prehistoria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 03.01.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 czandra, nie to zebym sie czepial, bo te 350zl to brzmi jak b.dobry wynik,ale powiedz mi gdzie ta calineczka ma 195m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 03.01.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 czandra, nie to zebym sie czepial, bo te 350zl to brzmi jak b.dobry wynik, ale powiedz mi gdzie ta calineczka ma 195m2 ? Nasza tyle ma, bo jest troche powiększona bryła budynku (m.in. o wykusz), jest podniesiony kąt dachu, co dało normalne poddasze. Do tego mamy jeszcze ok. 25 m2 pod skosami, które są wykorzystanie na miejsce na rekuperator i ogólny składzik. Ta część nie jest pgrzewana, ale jest ocieplona. Ten dom tylko na rysunku wygląda na mały. Wymiary zewnętrzne to 12,20 na 12,70 m. Sam paretr ma 120 m2 powierzchni użytkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 03.01.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Dodam jeszcze, że parter ma 2,75 m wysokości, a poddasze 2,55 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeanpascale 04.01.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 i co z tego ze ma 195m2 moze miec nawet 400m2 dla mnie wazniejsze ile osób i ile godzin dziennie uzywa pradu? Może pracujesz po 14h/24, dzieci u babci, zona na delegacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 04.01.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 CZytaj wszystko a nie miedzy wersami ... i co z tego ze ma 195m2 moze miec nawet 400m2 dla mnie wazniejsze ile osób i ile godzin dziennie uzywa pradu? Może pracujesz po 14h/24, dzieci u babci, zona na delegacji Proponuję zastosować się do pierwszego cytatu. Co ma ilość osób do rzeczy jeżeli @czandra ma ogrzewanie na prąd i działającą 24 godziny na dobę wentylację. Za to płaci niezależnie czy mieszka 2 czy 6 osób a jedynie jest zależne od powierzchni kubatury i technologii budowy. Nie pamiętasz już chyba czego dotyczy ten wontek. Jej rachunek obejmuje dodatkowo opłatę za prąd do kuchenki indukcyjnej a to już całkowicie dyskwalifikuje popartą przez Ciebie wypowiedź: Uzytkuje kuchnie elektyczna.Rachunek z prad 1250zl.za 2 mcce horror.W tym ceny przeesylu bo prad budowlany. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 04.01.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Nasza tyle ma, bo jest troche powiększona bryła budynku .... dzieki ! to wyjasnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 04.01.2009 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 i co z tego ze ma 195m2 moze miec nawet 400m2 dla mnie wazniejsze ile osób i ile godzin dziennie uzywa pradu? Może pracujesz po 14h/24, dzieci u babci, zona na delegacji Dziecko z nianią siedzi cały czas w domu, a my pracujemy po 8 godz. od pon. do piątku. Do pracy mamy blisko ok. 5 min. na piechotę. Weekendy najczęściej spędzamy w domu.To w kwestii wyjaśnienia. Kuchnia indukcyjna używana jest codziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 05.01.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Pudło!!! Własnie do kręcenia programów podciąga się zasilanie elektryczne i to o takiej mocy, że puścić kabel do kuchenki to nie problem. I nie da się tego zrobić na jednej fazie. Oczywiście, że nie da się tego zrobić na jednej fazie. Nie wiem po co takie dyrdymały tu wypisujesz, bo to wie już chyba dziecko w piątej klasie. A może chciałeś się pochwalić, że już jesteś w piątej. Obejrzyj sobie jakiś program Makłowicza zrealizowany w plenerze, to zobaczysz, że tam się żadnego zasilania elektrycznego do kuchenki nie podciąga. nie ma to jak dziecko zaczyna ojca uczyć jak robić dzieci. Najpierw poczytaj to co napisałem (powoli bo znowu nic nie zrozumiesz) a potem napisz jeszcze raz o co ci biega. Tyko bez silenia się na ironię, bo ci krzywy uśmiech wychodzi. Bo ja napisałem: Pudło!!! Własnie do kręcenia programów podciąga się zasilanie elektryczne i to o takiej mocy, że puścić kabel do kuchenki to nie problem. I nie da się tego zrobić na jednej fazie. Ja napisałem, że prąd można podłączyć do kuchenki, ale nie napisałem, że to się robi! I to jest to pudło w argumentowaniu! Zasilanie elektryczne jest potrzebne przede wszystkim do oświetlenia planu zdjęciowego, oraz do pracy kamer i pozostałego sprzętu. A kuchenka jest na gaz, bo w warunkach terenowych palniki elektryczne są za słabe i przy nawet słabym wietrze nie byłyby w stanie zagotować wody na herbatę w czajniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 06.01.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Użytkowałam oba rodzaje, a nawet przez krótki czas - mieszaną Teraz na działce rekreac. mam gazową, a w domu płytę ceramiczną Ponieważ generalnie boję się gazu (wybuchł mi gaz w piekarniku) a dodatkowo jestem maniaczką sterylnej kuchenki - mój wybór jest prosty: tylko elektryczna!!!!! Oznacza to jednak tylko jedno - wybór zależy od naszych gustów i upodobań i nie dajmy się zwariować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bioork 06.01.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 tylko indukcja , wszystkie pozytywy zostały już wymienione więc nie będę się powtarzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts