syberia 26.10.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 płytę dużo łatwiej się*czyści i to jest PLUS minus jest taki że nic nie zrobisz w woku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 27.10.2013 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Możesz bawić się Wokiem na płycie indukcyjnej http://geizhals.at/p/518113.jpg a co do pierwszego pytania w wątku to jedyna sensowna opcja to płyta indukcyjna. Z tym że jak przy każdej płycie elektrycznej trzeba mieć odpowiednio wytrzymałą instalację elektryczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtch 28.10.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 indukcja, indukcja, indukcja:DA dlaczego? Czysto, nie widzę różnicy w kosztach, nie ma tłustego osadu na meblach, garnki po prawie trzech latach użytkowania wyglądają jak nowe. AHA! co do garnków - nie trzeba kupować super, extra wypasionych do indukcji. Ja używam emaliowanych, zwykłych i wszystko jest w jak największym porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 02.11.2013 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Przecież teraz są płyty gazowe które wyglądają dokładnie tak samo jak indukcja czyli nie ma żadnych palników, mycie płynem do szyb, sterowanie jak w indukcji na dotyk z fajnym bajerem czyli dodatkowym punktem cieplnym który odzyskuje ciepło z pozostałych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 02.11.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Pokaż obrazek jak wygląda taka płyta, bez palników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 02.11.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 wpisz sobie g albo youtube - bezpłomieniowa płyta gazowa i masz tam nawet filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.11.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 czy ktoś to ma??? filmik obejrzałam ale ciekawi mnie wydajność. Bo to nie jest bezpośrednio palnik pod szkłem ale gaz nagrzewa jakieś urządzenie emitujące podczerwień - tak zrozumiałam - i to ciepło przekazywane jest na płyty grzewcze. Ciekawe, jak to szybko gotuje wodę w porównaniu ze zwykłym palnikiem gazowym. Plusem jest akumulacyjność dodatkowych "pól" . Cena nie zabija, do 3 tyś... ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 02.11.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Powiem coś więcej o użytkowaniu za miesiąc, siostra zamówiła 2+1 - ma mieć w grudniu , cena coś deko ponad 2 tys. robią na wymiarTeż jestem ciekawa jak to będzie z użytkowaniem w "realu" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziu87r 02.11.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 kiedyś mieliśmy kuchenkę gazową i zastanawialiśmy się jak można gotować na prądzie. Po przeprowadzce do innego mieszkania okazało się, że jest płyta indukcyjna. na początku trochę ciężko było się przyzwyczaić ale dziś wiemy, że w naszym domu będzie płyta indukcyjna. Nauczyliśmy się na niej gotować, łatwiej utrzymać ją w czystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomtek 05.11.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Wolę indukcję (ładniej wygląda, łatwo się ją czyści), ale niestety u mnie w mieszkaniu byłoby to zupełnie nieopłacalne. Przed remontem kuchni bardzo denerwowały mnie rury od gazu - całe szczęście świetnie po remoncie są prawie niewidoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspira 06.11.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 indukcyjna znacznie ładniejsza, jednak cena gazu często przemawia za wybraniem gazowej. lepiej się też na niej gotuje - o ile to dla kogoś ważne w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blackjack2 23.11.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Jak chcesz taniej to zdecydowanie doradzam płyte gazowa, ale jak ci zależy na wygodzie i bezpieczenstwie to indukcyjna bedzie lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.11.2013 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 (edytowane) Przecież gotowanie na indukcji kosztowo wychodzi, tak, jak na gazie.Weźcie pod uwagę sprawność urzązeń. Edytowane 24 Listopada 2013 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 24.11.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Ja szczerze mówiąc nie za bardzo rozumiem jak ktoś twierdzi, że na gazie gotuje mu się lepiej:no: Miałem gaz przez jakieś 12 lat swojego dorosłego życia i w domu rodzinnym oczywiście też, a teraz od prawie 4 lat mam indukcję i nie potrafię wymienić choćby jednej zalety na korzyść gazu. Jeżeli chodzi o koszta użytkowania to wg mnie są one porównywalne jeżeli z płyty indukcyjnej korzysta się we właściwy sposób i przy użyciu odpowiednich garnków. Co do awaryjności tego typu urządzeń to na szczęście ja nie miałem jeszcze problemów ze swoim egzemplarzem, ale z tym pewnie różnie bywa:D Na dzień dzisiejszy nie widzę lepszego rozwiązania w kuchni:stirthepot: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viadrus 25.12.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 (edytowane) Witam. Posiadam w domu dwie kuchnie ceramiczne. Jedna użytkuje mama druga my z żoną. Niestety zlikwidowałem gaz w obu kuchniach. Jest tylko w kotłowni do CO i CWU. Skutkiem tego nawet wodę gotujemy w czajnikach bezprzewodowych. Zaważyły względy typu wygoda estetyka itp - nie brałem pod uwagę ekonomii. Skutkuje to sporym rachunkiem za prąd ( szwagier płaci 3 krotnie mniej - jest ich trójka i tez domek) Rozważam doprowadzenie gazu do kuchni ( wymaga to "przebicia"sie przez łazienkę ale jest realne bez specjalnego rujnowania) i inwestycje w kuchenkę gazowa z płyta ceramiczną. na pewno eksploatacja wyjdzie taniej pytanie tylko czy zdąży sie to zamortyzować nie wspominając o zysku skoro trwałość współczesnych sprzętów to zaledwie kilka lat. Obecne kuchenki maja już lat kilkanaście i działają. Może jest na forum użytkownik takiej kuchni. Robi to solgaz ale nie tylko. Pozdrawiam.Tak sobie kopię po sieci i proszę...http://www.skapiec.pl/site/cat/344/comp/97975_komentarze/... i jeszcze http://plytygazowe.wordpress.com/2013/05/31/solgaz-gpc-vs-amica-prometeusz/ Edytowane 25 Grudnia 2013 przez viadrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madz-ia 10.02.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Odnowię wątek. Wybór płyty to mój największy problem jeżeli chodzi o nową kuchnię. Większość poprzednich wątków jest zbyt stara żeby je czytać, technika zmienia się*szybko. PYTANIE POWTARZAM, jaka płyta? 1) nowoczesna gazowa (szklana, bardzo ładnie wygląda z pięcioma palnikami)2) ceramiczna -teraz podobno szybko się nagrzewają3) indukcyjna. NAJWAŻNIEJSZE KRYTERIUM. GOTOWANIE! Nie interesują mnie kryteria tj. oszczędność, ekonomia itp. a utrzymanie czystości jest dla mnie ważne tylko w 10%. Dużo gotuję, tak więc najważniejsze jest jak się gotują potrawy? czy czasem gazowa nie gotuje potraw najlepiej? Wszyscy kucharze w programach telewizyjnych gotują na gazowych. Dlaczego? Ktoś dużo gotuje i ma porównanie z różnymi płytami? Podobno na ceramicznych ciężko się smaży? Nie byłoby większego dylematu, gdyby nie fakt, że płytę będę miała na wyspie, do której trzeba będzie wyryć podłogę i podprowadzić rurę gazową. Musi ona iść w podłodze co nie jest do konca prawidłowe. Jednak ta rura gazowa będzie włożona w inną większą rurę, a ta będzie wychodziła do pomieszczenia obok. Czyli w razie wycieku gazu, będzie to wyczuwalne, bo nie będzie zamknięte. Teraz nie wiem, czy nie szkoda zachodu? I jak z odzyskaniem ubezpieczenie w razie jakby coś się stało, a oni stwierdzą, że to nasza wina, bo rura gazowa nie może iść w podłodze i nie wypłacą odszkodowania? Tak więc jeżeli nie ma różnicy w gotowaniu, to nie będę się*męczyła z doprowadzeniem rury gazowej. Jednak jeśli jest, to może warto? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokoc 10.02.2014 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 hej Madzia ja tak mam doprowadzony gaz w kuchni - w podlodze do wyspy. od poczatku projekt przewidywal , ze gaz bedzie doprowadzony do kuchni, ale przez chwile chcialam miec plyte indukcyjna. potem zmienilo mi sie znow w kierunku gazu. tez mialam obawy czy to nie bedzie zbyt skomplikowane. w projekcie mam napisane, ze gaz poprowadzony w bruzdzie podlogowe. mial byc taki zdejmowany panel. ale ostatecznie gaz idzie pod plytkami. zdecydowalam sie na gaz bo podobno zdrowiej jest gdy jedzenie gotuje sie na ogniu. ale to temat dlugi i wiele jest roznych opinii na ten temat pozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 23.02.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 U nas płyta gazowa pięciopalnikowa.Był moment że chciałam indukcje(nigdy na niej nie gotowałam,zawsze na gazie)ze względu na estetyczny wygląd:yes:.Koniec końców zostaliśmy przy gazie i jak dla mnie nie widze żadnych ujemnych skutków tej decyzji.Nawet czarna szklana płyta na której są palniki-wbrew pozorom wcale nie stanowi żadnego problemu-użytkujemy intensywnie codziennie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjus 13.03.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Prosze o pomóc w wyborze-zwłaszcza dla tych, którzy mieli może gazową a teraz indukcyjną? Jaki koszt w eksploatacji,czy faktycznie takie cudo? No i trzeba chyba odpowiednie garnki-też jakiś koszt? Szybciej się gotuje?Namawia nas pan od kuchni-ale biorę się braków prądu w gminie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 13.03.2014 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 A ile jest takich dni kiedy niema prądu? gotujecie 24/h? Bez dwoch zdan INDUKCJA!!! duzo szybciej sie gotuje.. naprawde niemacie nikogo kto ma indukcje zeby sobie sprawdzic jak sie gotuje itd?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.