Elfir 21.06.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Nie myję od razu jak mi się coś wyleje. Poza obrębem styku garnka i płyty płyta nie jest goraca, więc nic się nie przypala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.06.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Przyłącze gazu to jakieś 2tyś zł dla PGNiG, 300zł za projekt instalacji i kolejne 2-3tyś zł za instalację na działce i w budynku. Absolutnie bez sensu tylko po to, by gotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.06.2014 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 przyłącze długości 1,5 m kosztowało nas 3 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikolaj5 22.06.2014 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Myślałem raczej o kosztach dodatkowych, zakładając gaz podciągnięty już do kotła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 22.06.2014 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 To jakieś kilkaset złotych wiecej za materiały i robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenn 23.06.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Ja wybrałam indukcję, a wcześniej gotowałam na gazie z butli.zdecydowało- wygodniejsze czyszczenie płyty.Gotuję już ponad pół roku. I nie wróciłabym już do gazu! Ostatnio byłam u rodziców i nie mogłam przyzwyczaić się do gazu mimo ze wczesniej korzystałam całe zycie!Wstawiam obiad- włączam taimer i nie muszę martwić sie że zapomnę wyłączyć oglądając tv. Biegnę do sklepu naprzeciwko - taimer..... Woda zagotowuje się ekspresowo.Fakt trzeba nauczyć się gotować - pierwszy schabowy spalony, jajka niedogotowane.....Mam nadzieję ze pomogłam, tez szukałam opinii przed decyzją o zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmer 25.06.2014 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 obecnie od roku mam indukcję. poprzednio korzystałem zarówno z gazu z butli jak i ziemnego. i napisze jak poprzedniczka - nigdy więcej gazu (oczywiście mam na myśli gotowanie). wygoda gotowania, wygoda czyszczenia, brak tłustych osadów (może to i zasługa wentylacji mechanicznej). jedyny minus to to że nie wszystkie gary pasowały, ale powolutku można sobie wymienić asortyment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malawiedzma 25.06.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 ja jednak jestem tradycjonalistka... trudno byloby mi odzwyczaic sie od gazu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 25.06.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Jak spróbujesz nie zamienisz indukcji na gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamek345 25.06.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 ja posiadam indukcje i gazowa ale częściej z indukcyjnej korzystam. jakoś mi lepiej na niej smażyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurczak81 29.06.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Tylko indukcja. Zero problemu jak coś wykipi, ściągasz garnek ścierasz i bez problemu dalej gotujesz. A bo się palnik zalał, a trzeba ruszt wyczyścić, bo coś się na nim osadziło. Indukcja i jeszcze raz indukcja, nigdy więcej gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 30.06.2014 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 No more gaz !!! Gaz no pasaran !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtch 01.07.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Szkoda, że o indukcji jest tyle złych opini, bo często jest mylona z płytami zwykłymi ceramicznymi. Do takiej rzeczywiście się przypalają różności, trudniej wyregulować temperaturę itp. Choć dla niektórych to plus, bo można dosmażyć jajecznicę na wyłączonej płycie;). Korzystałam z trzech rodzajów płyt - gazowej, ceramicznej i indukcji. Jak mam wybierać to mimo wszystko wolę ceramiczną od gazowej, ale indukcja bije wszystkie na głowę. Polecam z całego serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.07.2014 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Właśnie robię konfitury na indukcji (po raz pierwszy). Bajka. Nie ma porównania z gazową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
happygirl1984 03.07.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Przerobiłam już każdy rodzaj kuchni i teraz mam indukcyjną Bosch. Nie zamienię jej na żadną inną. Szybko się gotuje, nie syfi się, łatwo się sprząta. To takie główne zalety. No i wygląda ładnie i nowocześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal.zagan 03.07.2014 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 U mnie od zawsze była płyta gazowa z palnikami i zawsze mnie denerwowało ile roboty jest ze sprzątaniem tego http://forum.muratordom.pl/images/smilies/bash.gif Także teraz jak będę robił remont, to wymieniam ją wreszcie na indukcyjną. Niestety łączy się to też z wymianą garnków, ale przeboleję to żeby nie męczyć się już z zapyziałym rusztem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emili123 04.07.2014 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Zdecydowanie indukcyjna. w kuchni mniej się nagrzewa podczas gotowania, jest łatwiejsza w utrzymaniu czystości, elegantsza, bezpieczniejsza, no i szybciej się gotuje. co prawda droższa trochę, ale warto zainwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.07.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Każda inna przy indukcji to gatunek wymierający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 04.07.2014 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 U mnie od zawsze była płyta gazowa z palnikami i zawsze mnie denerwowało ile roboty jest ze sprzątaniem tego http://forum.muratordom.pl/images/smilies/bash.gif Także teraz jak będę robił remont, to wymieniam ją wreszcie na indukcyjną. Niestety łączy się to też z wymianą garnków, ale przeboleję to żeby nie męczyć się już z zapyziałym rusztem. Możesz wykorzystać podkładkę na płytę indukcyjną pod zwykłe garnki - ok. 90PLN w Saturnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtch 05.07.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2014 Zwykłe garnki też mogą działać na indukcji. Ważne, żeby magnes przyciągały. I dno, i boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.