Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

am

Recommended Posts

• Odpowiedzi 631
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja wybrałam indukcję, a wcześniej gotowałam na gazie z butli.

zdecydowało- wygodniejsze czyszczenie płyty.

Gotuję już ponad pół roku. I nie wróciłabym już do gazu! Ostatnio byłam u rodziców i nie mogłam przyzwyczaić się do gazu mimo ze wczesniej korzystałam całe zycie!

Wstawiam obiad- włączam taimer i nie muszę martwić sie że zapomnę wyłączyć oglądając tv. Biegnę do sklepu naprzeciwko - taimer..... Woda zagotowuje się ekspresowo.

Fakt trzeba nauczyć się gotować - pierwszy schabowy spalony, jajka niedogotowane.....

Mam nadzieję ze pomogłam, tez szukałam opinii przed decyzją o zakupie.

obecnie od roku mam indukcję. poprzednio korzystałem zarówno z gazu z butli jak i ziemnego. i napisze jak poprzedniczka - nigdy więcej gazu (oczywiście mam na myśli gotowanie). wygoda gotowania, wygoda czyszczenia, brak tłustych osadów (może to i zasługa wentylacji mechanicznej). jedyny minus to to że nie wszystkie gary pasowały, ale powolutku można sobie wymienić asortyment.

Szkoda, że o indukcji jest tyle złych opini, bo często jest mylona z płytami zwykłymi ceramicznymi. Do takiej rzeczywiście się przypalają różności, trudniej wyregulować temperaturę itp. Choć dla niektórych to plus, bo można dosmażyć jajecznicę na wyłączonej płycie;). Korzystałam z trzech rodzajów płyt - gazowej, ceramicznej i indukcji. Jak mam wybierać to mimo wszystko wolę ceramiczną od gazowej, ale indukcja bije wszystkie na głowę. Polecam z całego serca.

U mnie od zawsze była płyta gazowa z palnikami i zawsze mnie denerwowało ile roboty jest ze sprzątaniem tego http://forum.muratordom.pl/images/smilies/bash.gif Także teraz jak będę robił remont, to wymieniam ją wreszcie na indukcyjną. Niestety łączy się to też z wymianą garnków, ale przeboleję to żeby nie męczyć się już z zapyziałym rusztem.

U mnie od zawsze była płyta gazowa z palnikami i zawsze mnie denerwowało ile roboty jest ze sprzątaniem tego http://forum.muratordom.pl/images/smilies/bash.gif Także teraz jak będę robił remont, to wymieniam ją wreszcie na indukcyjną. Niestety łączy się to też z wymianą garnków, ale przeboleję to żeby nie męczyć się już z zapyziałym rusztem.

Możesz wykorzystać podkładkę na płytę indukcyjną pod zwykłe garnki - ok. 90PLN w Saturnie.