Elfir 24.03.2015 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 A ja mam tani gaz i interesuje mnie ta płyta gazowa. Jak zajadę aktualną kuchenkę, to chętnie przytulę powyższą gazową. Nawet zastanawiam się nad piekarnikiem gazowym. czyli pieczenie w spalinach po gazie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 25.03.2015 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 No tak - jak w cukierni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wszamanka 08.04.2015 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Też się muszę niedługo zdecydować czy gaz, czy indukcja w kuchni. Pewnie stanie na indukcji, choć nigdy nie miałam okazji na takowej gotować i mam pewne obawy. Ale stanę też w obronie gazu, a co! Kuchenkę gazową mieli moi rodzice, pierwsza była super wytrzymała i zachowała się dłuuuugo, obecna ma ok 10 lat. Rodzeństwa było nas kilkoro, mieszkanie w bloku, i nigdy nikt się nie oparzył, nic nie wybuchło, nic się nie ulatniało (a nieraz zostwaliśmy sami w domu;) ). Rodzice nigdy też nie mieli okapu, a mimo to jakiegoś syfu w kuchni nie było, szafka wisząca bezpośrednio nad kuchenką i te po jej bokach były trochę bardziej problematyczne przy sprzątaniu, ale myślę że dobry okap załatwiłby sprawę. Może to zależy od jakości gazu w różnych częściach Polski? Ze swoich doświadczeń dodam jeszcze, że nigdy nie zdarzyło mi się żeby zgasł mi palnik, a często gotuję przy uchylonym (otwartym) oknie i nieraz solidnie zawiało. Ogniem "zatrzęsło", zdmuchnęło na bok, ale jak tylko przestało wiać to ogień wracał do normy. A jeśli idzie o uciekanie ciepła na boki, to myślę, że sporo ludzi ma tendencję do stawiania garnków na zbyt dużych dla nich palnikach. Nie mówię, że problemu nie ma, ale można go zminimalizować przez optymalny dobór wielkości dna naczynia do wielkości palnika. Tak samo chyba z brudzeniem garnków. Moje są czyste, problem jest tylko po pewnym czasie z patelniami i czajnikiem. No i ewentualna naprawa takiej płyty gazowej przypuszczam że jest łatwiejsza i tańsza, sama płyta przy zakupie też. Ale żeby nie było- w swoim nowym domu na 80% będę mieć indukcję (pozostałe 20% to rozważania nad zwykłą gazówką albo solgazem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmer 09.04.2015 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 kiedyś też ludzie jeździli "maluchami" i byli zadowoleni tak jak pisałem kiedyś, my wzieliśmy indukcje po kilkunastu latach użytkowania gazu i jesteśmy zadowoleni w 100 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albertM 09.04.2015 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 u nas jest indukcyjna i nie ma problemu. Sprawdza się super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.04.2015 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 podpowiedzcie czy indukcja pobiera sporo więcej prądu?? gdzieś czytałam ze są prądożerne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.04.2015 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 podpowiedzcie czy indukcja pobiera sporo więcej prądu?? gdzieś czytałam ze są prądożerne.. Głupoty czytasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyrionn 28.05.2015 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Są mniej prądożerne od reszty! Dla mnie dużym plusem jest to, że wyłączają się w razie kipienia potraw. Niby nic wielkiego, ale przydatne. Dziś sprawdziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kameleon9 01.06.2015 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 nowo budowany i właśnie wykańczany domek jednorodzinny- bez przyłącza gazowego(i perspektyw na takowe) więc w gre wchodzi tylko butla, myślę więc w co wyposażyć kuchnie mojej ''gospodyni'' żeby jej życia nie skomplikować jak będzie o swoje skarby:rolleyes: dbała ale i o portfelu myślę żebym w ciągu roku na miły weekend z nią pojechał a nie na niepotrzebne rachunki wydał.. czekam na opinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 01.06.2015 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 W grę wchodzi jeszcze prąd. Butla u nas w okolicy kosztuje średnio 50-60zł. W rodzinie 4 osobowej, przy gotowaniu obiadu raz na 2 dni i odgrzewaniu, gotowaniu wody na kawy i herbaty, nie starczała na miesiąc - raczej bliżej 25 dni. Jakbym miała mieć butlę, to chyba wolę prąd Ale na butli też da się żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmer 01.06.2015 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Kameleon9 - bardzo długie to twoje zdanie. Moja opinia jest taka, że masz rację - warto pojechać na miły weekend, niż płacić niepotrzebne rachunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.06.2015 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 nowo budowany i właśnie wykańczany domek jednorodzinny- bez przyłącza gazowego(i perspektyw na takowe) więc w gre wchodzi tylko butla, myślę więc w co wyposażyć kuchnie mojej ''gospodyni'' żeby jej życia nie skomplikować jak będzie o swoje skarby:rolleyes: dbała ale i o portfelu myślę żebym w ciągu roku na miły weekend z nią pojechał a nie na niepotrzebne rachunki wydał.. czekam na opinie... kochasz swoją gospodynię. Kup jej indukcję, aby nie musiała wiecznie ścierać tłustego kurzu od gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszratajczyk 06.06.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 gazowe piekarniki to już przeszłość. Nawet w piekarniach używają elektrycznych. Po prostu lepiej trzymają temperaturę. Gazowy ma problem z utrzymaniem temperatury i łatwiej o zakalec itd. Co do prądożerności indukcji. To jest właśnie na odwrót. Ale najważniejszą zaletą jest przede wszystkim wygoda gotowania. W Electroluxie u siebie mam funkcję boostera i bridge. Łączenie pól to super funkcja która na gazie nie ma lub jest nieefektywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GreenAgnes 07.06.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Czy ktos z Was uzytkuje plyte gazowa Solgazu? Szukam opinii, w internecie znalazlam tylko bardzo dobre badz bardzo zle. Mieszkanie w starej kamienicy, moc 5kW, nie wiem czy uda sie ja zwiekszyc, wiec od razu szukam innych rozwiazan niz indukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verdina 10.06.2015 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Hej, ja gotuje od zawsze na gazie i nie zmieniłabym tego na pewno, kwestia przyzwyczajeń...może tak, ale skoro są dobre po co zmieniać. Dużo na pewno zależy od samego gazu, teraz ostatnio widziałam reklamę butli nano - ma ktoś może taka i chciałby podzielić się spostrzeżeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.06.2015 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 ja też gotowałam od "zawsze" na gazie i teraz, poznawszy indukcje do gazu bym nie wróciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 11.06.2015 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Hej, ja gotuje od zawsze na gazie i nie zmieniłabym tego na pewno, kwestia przyzwyczajeń...może tak, ale skoro są dobre po co zmieniać. Dużo na pewno zależy od samego gazu, teraz ostatnio widziałam reklamę butli nano - ma ktoś może taka i chciałby podzielić się spostrzeżeniami? Verdina odpowiedziałaś w stylu "całe życie jeździłam syrenką i nigdy się nie popsuła, zawsze dojechaliśmy tam gdzie chcieliśmy - skoro jest dobra to po co zmieniać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.06.2015 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 E tam. Skoro liczydła były dobre, to po co komputery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan525 03.02.2017 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Powiedzcie mi proszę co lepiej wybrać. Czy płytę ceramiczną dwupolową do zabudowy, tu mam upatrzoną taką https://www.kernau.com/produkt/khc-3211-plyta-ceramiczna-dwupolowa.html czy może lepiej będzie postawić na płyte indukcyjną? Mam bardzo mało miejsca w kuchni i zmieści się niestety tylko dwupalnikowa, więc wybór mam ograniczony. Ceramiczne sa dużo tańsze, ale czy przez to też gorsze? Doradzcie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.02.2017 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Znajdź jedną zaletę ceramicznej, prócz ceny.Jeśli nie planujesz dużo gotować, to faktycznie wady ceramicznej nie będą uciążliwe a zaoszczędzisz 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.