Harkor 30.09.2024 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września Cześć, za niedługo odbieram mieszkanie od dewelopera i mam kilka pytań do bardziej doświadczonych w temacie: 1. Czy jest sens płacić specjaliście za pomoc w odbiorze? 2. Czy takie wykończenie łazienki jest dopuszczalne jak na zdj 1 oraz 2? Mam nadzieje że to jeszcze nie finalny wizja ale zdjęcie zrobione 4 dni przed terminem odbioru a obok rury od piecyka gazowego widać niebo. A komin jest osłonięty na szybko płytą gipsową bez narożników i uzupełnienia szczelin, gdzie reszta mieszkania ma tynk. 3. Czemu mogą służyć i czy to normalne że nieco poniżej sufitu w 2 pokojach są dziwne rurki(zdj 3). Mieszkanie to piętro w szeregówce z płaskim dachem. 4. Czy takie przebarwienia na tynku są normalne? (zdj 4,5,6) Tynki mają już z 2 miesiące albo więcej, okna cały czas uchylone i otwarte drzwi, rozumiem że mogą nie być wyschnięte idealne i załatwi się to jakimś osuszaczem ale niepokoi mnie czy to nie jest kwestia jakiegoś problemu z pokryciem płaskiego dachu czy można to jakoś sprawdzić czy zostaje mi obserwować w przyszłości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.09.2024 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 1. tak. Bo nie znam dewelopera, który buduje dobrze. 2. Jak widać niebo, to będzie tam woda wpadać. W 4 dni chcą zrobić obróbki wokół komina? A co z ciągłością izolacji? 3. Zalało strop i wiercili by odprowadzić wodę? To by wyjaśniało rdzawe zacieki na tynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts