Tobiasz Czyściecki 02.10.2024 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października Witam, mam problem ze zmywarka, pobiera wode i nagle sie zatrzymuje, pojawia sie błąd e4, zmywarka gorenje (problem podobno z nieszczelnościa), zmywarka zdemontowana, podłączona w innym miejscu działa normalnie. Obok jest pralka działająca bez zarzutu, podłączyłem zmywarkę pod ta sama wodę co pralkę, ten sam kontakt i odplyw problem caly czas występuje. Kupiłem uzywana kolejna zmywarkę na chodzie (sprawdzona u sprzedającego), problem identyczny, wypompowuje wodę pobiera chwilę i nagle sie zatrzymuje. Ktoś ma pomysł o co może chodzić bo krew mnie zalewa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.10.2024 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października coś nie tak z węzykiem doprowadzajacym lub odpływem. Wymień cały wężyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tobiasz Czyściecki 02.10.2024 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października Tylko czemu w innym mieszkaniu działa i problem z dwoma zmywarkami taki sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 02.10.2024 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 4 godziny temu, Tobiasz Czyściecki napisał: Witam, mam problem ze zmywarka, pobiera wode i nagle sie zatrzymuje, pojawia sie błąd e4, zmywarka gorenje (problem podobno z nieszczelnościa), zmywarka zdemontowana, podłączona w innym miejscu działa normalnie. Obok jest pralka działająca bez zarzutu, podłączyłem zmywarkę pod ta sama wodę co pralkę, ten sam kontakt i odplyw problem caly czas występuje. Kupiłem uzywana kolejna zmywarkę na chodzie (sprawdzona u sprzedającego), problem identyczny, wypompowuje wodę pobiera chwilę i nagle sie zatrzymuje. Ktoś ma pomysł o co może chodzić bo krew mnie zalewa.... Problem wydaje mi się z tego co piszesz to podłączenie. Tą zmywarkę w jaki sposób jest podłączona z pralką? Bo że ona pobiera wodę nie oznacza że pobiera tyle ile potrzebuje, może jest za mały przepływ z przyłącza (może być zapchane sitko w zaworze) i nie dokańcza cykl pobierania i dlatego się rozłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.10.2024 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 3 godziny temu, Tobiasz Czyściecki napisał: Tylko czemu w innym mieszkaniu działa i problem z dwoma zmywarkami taki sam Bo podłączasz innym wężykiem lub jest inny odpływ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tobiasz Czyściecki 03.10.2024 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października Podłączam tym samym wężykiem, odplyw sprawdzałem np do samego zlewu lub miski, bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 03.10.2024 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 7 godzin temu, Tobiasz Czyściecki napisał: Podłączam tym samym wężykiem, odplyw sprawdzałem np do samego zlewu lub miski, bez zmian Wężyk nie ma tu znaczenia bo przecież zmywarka ma jeden zakończony elektrozaworem więc nie ma możliwości zmiany jego chyba że wymienisz cały wąż wraz z elektrozaworem a to raczej nie jest prostym zabiegiem. Problem jest raczej jak pisałem z zaworem do którego podłączasz zmywarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tobiasz Czyściecki 03.10.2024 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października Tylko ze na tym samym zaworze pralka obok chodzi, przełączałem odwrotnie urządzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 03.10.2024 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 3 godziny temu, Tobiasz Czyściecki napisał: Tylko ze na tym samym zaworze pralka obok chodzi, przełączałem odwrotnie urządzenia Jaki to zawór? pojedynczy czy podwójny. Sprawdzałeś sitka w tym zaworze? Jakbyś mógł to zrób fotkę tego zaworu do którego podłączasz zmywarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 04.10.2024 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października (edytowane) Błąd E04 w tym modelu Gorenje co konkretnie oznacza? Sprawdzałeś service manual? Edytowane 4 Października przez gregos11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts