Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zmywarka nietypowy problem

Tobiasz Czyściecki

Recommended Posts

Witam, mam problem ze zmywarka, pobiera wode i nagle sie zatrzymuje, pojawia sie błąd e4, zmywarka gorenje (problem podobno z nieszczelnościa), zmywarka zdemontowana, podłączona w innym miejscu działa normalnie. Obok jest pralka działająca bez zarzutu, podłączyłem zmywarkę pod ta sama wodę co pralkę, ten sam kontakt i odplyw problem caly czas występuje. Kupiłem uzywana kolejna zmywarkę na chodzie (sprawdzona u sprzedającego), problem identyczny, wypompowuje wodę pobiera chwilę i nagle sie zatrzymuje. Ktoś ma pomysł o co może chodzić bo krew mnie zalewa.... 

4 godziny temu, Tobiasz Czyściecki napisał:

Witam, mam problem ze zmywarka, pobiera wode i nagle sie zatrzymuje, pojawia sie błąd e4, zmywarka gorenje (problem podobno z nieszczelnościa), zmywarka zdemontowana, podłączona w innym miejscu działa normalnie. Obok jest pralka działająca bez zarzutu, podłączyłem zmywarkę pod ta sama wodę co pralkę, ten sam kontakt i odplyw problem caly czas występuje. Kupiłem uzywana kolejna zmywarkę na chodzie (sprawdzona u sprzedającego), problem identyczny, wypompowuje wodę pobiera chwilę i nagle sie zatrzymuje. Ktoś ma pomysł o co może chodzić bo krew mnie zalewa.... 

Problem wydaje mi się z tego co piszesz to podłączenie. Tą zmywarkę w jaki sposób jest podłączona z pralką? Bo że ona pobiera wodę nie oznacza że pobiera tyle ile potrzebuje, może jest za mały przepływ z przyłącza (może być zapchane sitko w zaworze) i nie dokańcza cykl pobierania i dlatego się rozłącza.

7 godzin temu, Tobiasz Czyściecki napisał:

Podłączam tym samym wężykiem, odplyw sprawdzałem np do samego zlewu lub miski, bez zmian 

Wężyk nie ma tu znaczenia bo przecież zmywarka ma jeden zakończony elektrozaworem więc nie ma możliwości zmiany jego chyba że wymienisz cały wąż wraz z elektrozaworem a to raczej  nie jest prostym zabiegiem. Problem jest raczej jak pisałem z zaworem do którego podłączasz zmywarkę.