henrykow 09.10.2024 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października W dniu 8.10.2024 o 08:06, Mareks77 napisał: Moim zdaniem taśma kalenicowa zgrzana do blachy wyeliminowała by problemy z nierównym cięciem i kilkoma innymi. Taśma kalenica to raczej samowulkanizująca niż zgrzana bo zgrzewania taśmy kalenicowej się nie robi. 8 godzin temu, keyzek napisał: A czy są jakieś konkretne firmy/model tych taśm, które powinienem lobbować, żeby zostały zainstalowane? Tylko jak już pisałem wcześniej, musiałbyś znać producenta i model tej blachodachówki aby dopasować te uszczelki. Jeżeli zapodział gdzieś się w domu kawałek tej blachodachówki to możesz go zabrać do hurtowni i tam mogą dobrać odpowiednią uszczelkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 09.10.2024 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października (edytowane) 3 godziny temu, henrykow napisał: Taśma kalenica to raczej samowulkanizująca niż zgrzana bo zgrzewania taśmy kalenicowej się nie robi. Naczytałeś się instrukcji i czepiasz się sformuowań praktyka Sama zwulkanizuje się jak ją przyłożysz do wyczyszczonej i gorącej podgrzanej przez słońce dachówki lub blachy, Obecnie pogoda raczej nie rozpieszcza więc należy ją podgrzać dmuchawą a następnie przyłożyć do powierzchni. Edytowane 9 Października przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 09.10.2024 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 1 godzinę temu, Mareks77 napisał: Naczytałeś się instrukcji i czepiasz się sformuowań praktyka Kolego nie naczytałem się niczego i przepraszam że zwróciłem Ci uwagę na złe nazewnictwo a sądzisz że ja to kto, piekarz czy cukiernik? Zgrzewanie to całkiem inny proces aniżeli samo wulkanizacja. Taśmę wystarczy jak dobrze wyprofiluje dekarz do kształtu blachy aby dobrze przylegała i pomimo że jest taka obecnie pogoda to nic się nie stanie, nie teraz to latem za rok się sama przyklei do blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts