romoromi 13.10.2024 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października Proszę o poradę w sprawie wyprowadzenia elewacji. Mamy nałożony styropian, jeszcze niezakołkowany. Wyszło w dużym uproszczeniu niestety tak jak na zdjęciu poniżej (po prostu mam na elewacji banana, pierwszy i ostatni styropian są w pionie między sobą, ale jak przykładam między nimi łatę, to środkowe styropiany są jakby wklęśnięte). Jak to wyprowadzić? Myślę o 2 opcjach, ale nie wiem czy mają sens: 1 opcja- zeszlifować styropian 2 i 3 i uzupełnić tam arkuszami syropianu o grubości np 2-3cm na piance 2 opcja - skorygować to kamuflując ubytek (banan) klejem i siatką, tylko czy 1,5cm kleju to nie za duzo? wg mnie trochę sporo dlatego może lepiej wyszlifować? Obrazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toty 13.10.2024 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października (edytowane) tam gdzie brakuje prawie 2cm dokleic 2cm plyty styro na piance i zeszlifować, reszte wyprowadzisz juz klejem.... Edytowane 13 Października przez Toty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romoromi 13.10.2024 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2 godziny temu, Toty napisał: tam gdzie brakuje prawie 2cm dokleic 2cm plyty styro na piance i zeszlifować, reszte wyprowadzisz juz klejem.... jaką grubość maxymalnie można klejem wyprowadzać? 0,,5 - 0,7? czy mniej, więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toty 16.10.2024 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października (edytowane) oczywiście, można nawet grubiej, ale klej jest drogi wiec na przyszłość staraj sie już kłaść styro bez takich uskoków. Edytowane 16 Października przez Toty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts