romoromi 15.10.2024 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października Cześć. Powiedzcie mi proszę, nakładając siatkę + klej na styropian - jaka jest maxymalna grubość wszystkich warstw którę mogę położyć sumarycznie (i ile max warstw jest akceptowalne, 3 są jeszcze ok) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lepper 16.10.2024 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października Widziałem ludzi takich jak Luke z gier Aps, którzy używali jakiegoś rodzaju uszczelniania. Nie pamiętam jakiego rodzaju, ale używają go w przeciwieństwie do pva, ponieważ schnie bardzo szybko, niezależnie od tego, czy powietrze może do niego dotrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 16.10.2024 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października ja pierdziele, mialobyc lepiej po przenosinach na forum w zwiazku z botami ale widze tu z tym jest jeden wielki syf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romoromi 16.10.2024 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października ktos pomoze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 16.10.2024 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 20 godzin temu, romoromi napisał: Cześć. Powiedzcie mi proszę, nakładając siatkę + klej na styropian - jaka jest maxymalna grubość wszystkich warstw którę mogę położyć sumarycznie (i ile max warstw jest akceptowalne, 3 są jeszcze ok) ? Daje się klej na styropian w niego wtapia się siatkę i druga warstwa kleju czyli wychodzi dwie warstwy a grubość? tak aby siatka była dobrze otulona klejem. Nie wiem czy ktoś jak robi ocieplenie to mierzy grubość warstw, wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 17.10.2024 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października dwie warstwy. Pierwsza ląduje na plytach styropianowych, najlepiej pacą zębata np 6mm, kładziesz siatke, rozprowadzasz pacą płaska lub potem nożem. Druga warstwa tzw wyrównująca. Jeżeli robota zrobiona na tiptop w pierwszej warstwie i zakryło całą siatkę można i w jednej warstwie. Po co kłaść trzecią? nie wiem, moze widac jeszcze siatke ale to wina wykonawcy że zbytnio"zdzierał" klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romoromi 17.10.2024 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października wlasnie musze wyrownac nierownosc, i zastanawiam sie czy 1cm moge wyrównać klejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 17.10.2024 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października (edytowane) Dodatkowe 1 cm będzie zbyt grubo. Normalnie klej, siatka klej wychodzi w okolicach 1 -1,5 cm więc u ciebie równając ścianę wyszło by 2 - 2,5. Jeżeli jest to stała wklęsłość to proponuję tego wogóle nie równać bo bez przykładania łaty nie będzie to widoczne, jeżeli jednak są to fale to już widać po położeniu tynku. Edytowane 18 Października przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts