tomot79 21.10.2024 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października Witam, mam zamontowane drzwi Wikęd Basic od strony ogrodu- wejście do pomieszczenia gospodarczego z piecem gazowym. Zauważyłem że ościeżnica ma otwory do zaślepienia(zaślepki są w komplecie). Jak spojrzałem.do środka to jest tam pusto. Pytanie czy można delikatnie wpuścić tam piankę niskoprężną - jako didatkowe ocieplenue i wygłuszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zoe81 22.10.2024 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października Można, tak się powszechnie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 22.10.2024 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 16 godzin temu, tomot79 napisał: Witam, mam zamontowane drzwi Wikęd Basic od strony ogrodu- wejście do pomieszczenia gospodarczego z piecem gazowym. Zauważyłem że ościeżnica ma otwory do zaślepienia(zaślepki są w komplecie). Jak spojrzałem.do środka to jest tam pusto. Pytanie czy można delikatnie wpuścić tam piankę niskoprężną - jako didatkowe ocieplenue i wygłuszenie. Te zaślepki są do zamaskowania kotew które powinny być w tym miejscu i mocują ościeżnicę do muru. Jak osadzone są te drzwi? Możesz dać piankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.10.2024 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października Wikęd Basic? A tam nie ma pełnej ościeżnicy drewniano-stalowej? Chyba że stara wersja Basic miała ościeżnicę stalową - wówczas wstawia się drzwi w mur, mocuje i pianuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.10.2024 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października Dobrze prawisz. Basic ma ościeżnicę drewnianą z płaszczem stalowym. Otwory widoczne to nic innego jak otwory do przeprowadzenia kotew montażowych. Oczywiście pianka powinna być użyta między murem a drewnianą częścią ościeżnicy. Ościeżnica to coś a'la ościeżnica w obecnej serii Premium Plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomot79 28.10.2024 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października Dziękuję za info, doczytałem że te drzwi to nie basic, basic miał być pierwotnie ale otwór był na 80 i tylko pasowały tzw Wikęd wzór 1 na 80n. A ten model ma stalową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.10.2024 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października Stalowa ościeżnica ma dwa rodzaje "dziur". Jedne to te na bolce antywyważeniowe i te mają być puste (a raczej tam są dwie dziury, które wypadałoby "zatkać" śrubami mocującymi. Drugie - te widoczne, do których są zaślepki - tam ma być widać dybla mocującego a po bokach może wyjść piana. Jeśli jej nie ma w ogóle -to źle wróży i bardziej rozkuwałbym otwór by to prawidłowo zapianować... Mam nadzieję, że tylko w okolicach śrub nie widać jej dostatecznie dobrze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts