Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Regulacja bramy segmentowej docisk

Recommended Posts

Mam pytanie do ekspertow. Czy da sie obejsc bez demontazu bramy docisk niewiel brakuje by wargi mocniej docisnely do posadzki.https://photos.app.goo.gl/GnfGfMY4AxDgD8CD9

to co po bokach dodane to prowizorka bo szczelinami wialo tak mi developer zostawil brame

IMG_9344.jpeg

IMG_9341.jpeg

Edytowane przez Borys85

Po pierwsze to element dodany o którym piszesz daje opór uszczelce. Jest ona przez niego podwinięta. Możliwe że to nie ona blokuje bramę aby zeszła niżej ale to pierwsza przeszkoda do usunięcia. Ze zdjęcia nie da się wywnioskować czy brama ma możliwość większego docisku gdyż należało by wykonać ponowną regulację położenia na obu krańcach.

Odstęp prowadnicy od posadzki gdzie wsadzony jest dodatkowy element jest zbyt duży więc zwiększenie docisku o 0,5 - 1cm spowoduje wyjście kółka z prowadnicy, dlatego raczej należało by wykonać poprawki w montażu.

• 4 weeks później...
5 godzin temu, aamaha napisał:

Mam stary i podejrzewam, że po prostu monitoruje prąd silnika, a następnie po prostu odwraca kierunek, gdy zaczyna przekraczać pewien poziom, ponieważ przestaje działać (ustawiany przez regulację czułości).

Myślę, że nowsze są lepsze i mają czujniki, które faktycznie wykrywają przeszkody dla zwierząt domowych i dzieci itp., Ale używałem tylko starszych.

Co masz stary? pewnie powtarzający się wpis "i got this.."