Anubis76 25.10.2024 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października Chcę kupić małą kamerę o wadze ok 0.5 kg Ziltronic P5 Light lub podobną. Mam fasadę ocieplaną styropianem i parapety z płytki ceramicznej. Chciałbym zamontować ją przy oknie abym miał możliwość czyszczenia optyki i serwisu. Jak zamontować ją jak najbardziej bezinwazyjnie?. Nie bardzo chcę wiercić w fasadzie i w parapecie. Widziałem jakieś śruby samo przylepne firmy tesa albo mocowanie bezinwazyjne do parapetów przykręcane do krawędzi ale one są do zastosowań typu niania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 25.10.2024 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października Takie coś w styropian wkręć: Wszelkiego rodzaju taśmy wcześniej, czy później puszczą i kamera powędruje gdzie w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 25.10.2024 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października Możesz też próbować wygiąć z blachy taki element i wcisnać go pod mocowanie rolety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anubis76 25.10.2024 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października Dziękuję, nie wpadłem na to że tam jest przerwa między oknem a roletą , dziś sprawdzę, wrazie co zostaną te wkręty do rolety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anubis76 26.10.2024 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października (edytowane) Pod mocowanie rolety nie wchodzi, czy mogę przykręcić ją po lewej stronie okna na te wkręty do boku styropianu? ocieplenie 10 cm a wkręty 28x50, powinno chyba utrzymać. Pod parapetem będzie ciut za nisko bo mam zadaszenie tarasu a na ścianie przy oknach mam ozdobny panel nie chcę go dziurawić. Dziękuje Edytowane 26 Października przez Anubis76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 27.10.2024 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października Tak bez problemu, też mam jedną kamerę na takie kołki zainstalowaną. Tylko przemyśl sprawę, żeby jak zamontujesz kamerę przykrywała kołki i estetycznie to wyglądało. Ewentualnie jakaś dodatkowa flansze (np z denka po jakimś opakowaniu) zamontować zakrywającą pozostałość tego plastikowego kołka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 27.10.2024 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października Jakie denko? Nie żartuj sobie - są dedykowane puszki montażowe pod kamery. Akurat zakryją kołki i otwory pod przewody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts