monikach 01.08.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Zuza te twoje fotki powalają na kolana ... Kuchnia w całości wygląda boooosko! ...sypialnia zresztą też ...ten stolarz to naprawdę artysta...ale Ci zazdraszczam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 01.08.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Zuzza, jak masz wykończoną podłogę w sypialni, olej? Wyszła bardzo fajnie Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 01.08.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Zuzza, przepiękny dom. Dosłownie, wszystko mnie zachwyca. A stolarza to masz czarodzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 01.08.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Cieszę się, że się podoba Brzuzensie, na podłogach mamy wszędzie ten sam parkiet poolejowany olejem Osmo. Parkiet jest drugiego gatunku, ale do salonu wybraliśmy ładniejsze klepki, a te bardziej kolorowe miały iść pod łóżko i do środka szafy, oczywiście nasi patałachy parkieciarze położyli w sypialniach klepki jak leci. NAjgorsze trafiły się oczywiście pomiędzy szafą a łózkiem... Dlatego jest bardzo kolorowo. Ale nawet mi się to podoba Zrobiło się bardziej rustykalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 01.08.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Zuza do 3 września daleko, dacie radę, a jak by co to może wpadać do nas na obiadki, z Moną pewnie się dogadają. W końcu takiej szalonej prowizorki to nie macie, z niecierpliwością czekamy na kolejne wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 02.08.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Zuzza po pierwsze: gratuluję przecudnej Córci, naprawdę śliczna po drugie kuchnia: prześliczna i z duszą po trzecie: poszukałabym innego glazurnika, ja tak czekałam na hydraulika. znalazłam drugiego a ten pierwszy i tak poszedł sobie na urlop, więc dalej czekałabym po czwarte: jak zobaczyłam Twój kominek- odpadłam i zmieniłam koncepcje: chcę taki sam!! teraz muszę męża przekonac.. No i te okna, śliczne. Szkoda ze spartolona robota... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 03.08.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Zuza ja tam się twojej wanieki z góry nie mogę doczekać, a tak w ogóle to jak wyglądają pokoje dziewczyn?? bo jakoś ich nam nie pokazała. Tola to już wie jak ma wyglądać jej pokój, na jednej ze ścian największej, koło balkonu, ma być tęcza a pod nią koniki i mama, tata Tola i Monia. A co do mebli to w jednym tygodniu jest faza różowa na królewnę albo niebieska na żaglówkę. Przez tą moją nogę nie popłyneliśmy w rejs i Tolcia jest załamama. Już była na 5 rejsach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 03.08.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Tosinku, my też żeglujemy i nasza Dalia na jachcie wychowana. A Młodą to też szybko na rejs zabierzemy. Na razie zacznę ją uczyć pływać - znalazłam zajęcia dla dzieci od drugiego miesiąca Pokoje dziewuch są na razie białe i bezpłciowe. Nie mam na nie pomysłu... Na szczęście Mała jeszcze się nie wypowiada co by chciała, a duża też sie tym wcale nie przejmuje. Czyli dla Dalii pewnie wykombinuje już taki bardziej młodzieżowy dorosły pokój, a Malutkiej - na razie mam łózeczko i tyle Pewnie skończy się na IKEAch, bo na stolarza już nam kasy nie starczy.... Tosinku, a jakiej WANIEKI? Wiolasz, ja już dojrzewam do zmiany glazurnika.... Co prawda nasz robotny jest wyjątkowo... Łazienkę 4m2 robił od lutego... A my ją sami skończyliśmy w końcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 03.08.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Zuza, Tolka pierwszy dłuuugi rejs odbyła jak miała roczek, i było genialnie. Może w przyszłymroku wybierzemy się w dwa jachty na Mazury?? Monia będzie miała towarzysstwo a Tolka pobawii się z Dalią. Czy mnie pamięć nie myli, czy na górze ma być super wanna. A wieczorem jak chcesz to ci mogę dać mojego glazurnika, jak robił u nas gres i przycinał po łuk to pomylił się o 2 milimetry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hopki 03.08.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam!!! Po pierwsze gratuluje coreczki!!!sliczna dziewczyneczka a jak slodko spi!!! ja tez mam szkraba ,ale juz 11 miesiecznego !!! Piekna elewacja ,poprosze o wszelkie dane -bo chyba gdzies mi umknelo Dach to wiem miedziany!!! i jaka to jest podloga?? no a kuchnia dech zapiera!!!naprawde slicznie !!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 06.08.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Witam Fajnie sie czyta twój dziennik My dopiero zabierzemy sie za budowę domu w przyszłym roku (Miedzylesie), wiedziałam, ze łatwo nie będzie, teraz wiem jeszcze więcej.... Chętnie skorzystam z doświadczeń i namiarów Dom super, kuchnia bosssska! Jestem ciekawa jak będą sie spisywać drewniane blaty? Ja to z tych, co nożem lubią rzucać, mięsem nie A dzidzia śliczna Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 06.08.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Minkapinka - witam kolejną przyszłą sąsiadkę Ja też siętrochę swoich blatów obawiam... Pewnie bedziemy konserwować co jakiś czas... Trudno. Po prostu laminowane blaty mi nijak nie chciały pasować... Hopki, tynk mamy silikatowo-silikonowy Kreisel. Kolor snieżnobiały. A podłogę która masz na myśli? Tosinku, Dalia też żeglowała od małego i nasz pies też od szczeniaka My jesteśmy wesoła załoga Na przyszły rok możemy się umawiać Mi tak smutno, że w tym roku z wakacji nici..... Wanienka będzie... Tylko właśnie doszliśmy do wniosku, że nie podciągnęliśmy do wanny prądu. A ma być z hydromasażem. Trzeba będzie kuć.... Co do glazurnika, to rozmawiałam wstępnie z glazurnikiem Brzuzenesowym - ale termin dopiero za miesiąc - więc chętnie zadzwoniędo Twojego jeśli podzielisz się namiarem - jesli będzie miał wcześniej termin to by było super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 06.08.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Witaj Zuzzo. Czekałam co tam dzisiaj napiszesz. Wcale nie jestem zaskoczona, że problemy nie kończą się, tylko pojawiają się nowe. U nas kominkarz, po rozkuciu kominka wyciągnął ze ślepego kanału 2 stosy puszek po piwie. zamurowali, żeby szef nie widział, że piwkują w pracy Co jeszce jezt zamurowane. A to najporządniejsz afirma w naszym regionie. A na pewno najdroższa. W wekend byłam w W-wie, żeby poprzymierzać się do ceramiki. I nic, Wszystko albo ruchome albo wysoko wyeksponowane. Dalej nie wiem: co najlepsze. a glazurnik już będzie zaczynać, potrzebna wanna. Co polecasz? Podpowiedz. Zamówiłam finishparkiet i schody dębowe, a teraz tłukę się z myśłami, że moż epowinien być jesionowy PO CO TO MI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.08.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Zuzza gratuluję dzidzi. 11 lipca to fajna data. Pięć lat temu 11.07. na świat przyszedł mój syn. Umie postawić na swoim, jest strasznie samodzielny i pracowity. Ciekawe jaka będzie Twoja córcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 07.08.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 11 lipca to fajna data. Pięć lat temu 11.07. na świat przyszedł mój syn. Umie postawić na swoim, jest strasznie samodzielny i pracowity. Ciekawe jaka będzie Twoja córcia? moja mama urodzona jest 11 lipca i wszystkie te cechy, które wypisałaś posiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 07.08.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Grazia, nie przejmuj się ja też miewam momenty załamania. Ta końcówka jest najgorsza... Z ceramiką też miałam najwięcj problemów - dlatego w obu łazienkach będzie to samo... Co do wanny, to tak jak ze wszystkim ja chcę mieć coś innego, nie narozne jak wszyscy tylko kwadratowo-prostokątną. Wybrałam wannę Poolspa Partner. Chcemy kupić ja w w wersji z najtańszym hydromasażem. Nawet bardzo drogie to nie jest. Dąb to dąb - na jesion nie zamieniaj Dziewczyny mam nadzieję, że 11 lipca to rzeczywiście super data Na razie moje dzieciątko jest anielskie Pozdrowienia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 07.08.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Grazia, nie przejmuj się ja też miewam momenty załamania. Ta końcówka jest najgorsza... Z ceramiką też miałam najwięcj problemów - dlatego w obu łazienkach będzie to samo... Co do wanny, to tak jak ze wszystkim ja chcę mieć coś innego, nie narozne jak wszyscy tylko kwadratowo-prostokątną. A ja mam wrazenie, ze teraz wszyscy chca wanny prostokatne, a nie narozne Ja tez chce prostokatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 07.08.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 dlatego w obu łazienkach będzie to samo... Zuzza ale co, jakie umywalki, bidet, miskę polecasz. A szafka w małej łazience jak się nazywa. A, propos lipca. Ja urodziłam się 17 lipca i jestem typowym raczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 07.08.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 CO do wanny, to ja wszędzie widzę tylko narożne. A u nas ma być dwuosobowa i tu wyboru wielkiego nie ma. Wcale nie ma. Grazia, myśłałam że pytasz o ceramikę - kafle. Jesli chodzi o ceramikę taką to zdecydowaliśmy się na ROCA Meridian podwieszane. Dlaczego? Znajomi mają i bardzo nam się podoba - klasycznie, stylowo, prosto. Co do umywalek w górnej łazience to jeszcze się waham. Chciałam nablatowe i blat z kafli, ale tu Andrzej kwęka... Może zrobimy też szafki.. Szafkę do dolnej kupiliśmy w Leroyu Merlinie (tylko nikomu nie mów ). Wczoraj dokupiłam tylko do niej inne mosieżne uchwyty. Mam nadzieję że bedą pasować. Zobaczę jeszcze jak to wyglada i pozastanawiamy się wtedy nad górą. Niestety nie wiem kiedy glazurnik przyjedzie - więc nam się nie śpieszy.. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 07.08.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Ja też szukam nablatowych, szafko-blat będzie zrobiony przez stolarza z dębu , taka sam będzie półka na ściance przy wannie i po skosie od drzwi do wanny decha w tym asamy kolorze, czyli złoty dąb jak oka. do tego roleta drewniana na okno. Jak się zdecydujesz na ceramikę sanitarną i umywalkę napisz, albo pokaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts