d7d 12.11.2024 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2024 W projekcie jest wieniec. Brakuje jakieś 2 - 5 cm do ustalonego poziomu. Prawdopodobnie ten ustalony poziom to miała być góra wieńca. Wieńca którego nie ma albo z zapomnienia albo z wcześniejszych porad okolicznych murarzy. Jeżeli @Krzysztofkzkj świadomie nadal nie chce wykonać wieńca to jego wybór. Powinien jednak to uzgodnić ze swoim KB (jeżeli taki występuje na tej budowie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolajru 12.11.2024 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2024 Jestem pod wrażeniem ludzi, którzy nie znają się na budownictwie, niechlujnie i bez staranności wykonali robotę, pogadali sobie z przypadkowymi budowlańcami z sąsiednich budów, dokonali samowolnych zmian fundamentalnych elementów konstrukcyjnych zastosowanych w projekcie i pytają o to na forum kolejnych przypadkowych ludzi... Trudno mi uwierzyć, że to nie jest prowokacja i że można by tak nieodpowiedzialnym. A nieodpowiedzialnym to eufemizm "braku rozsądku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 12.11.2024 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2024 (edytowane) 19 minut temu, henrykow napisał: Czyżby? A to kto pisa/doradzał? Bot lub sztuczna inteligencja z myślą że mu brakuje 5-6 cm oprócz wieńca. Ale przynajmniej pisałem z sensem nie doradzałem aby zamiast wieńca przykleił tam styropian tak jak co poniektórzy widzący trzpienie nie skojarzyli że to bez sensu. Cała ściana szczytowa będzie się trzymała na jednym trzpieniu doklejonym do wieńca i 4 drutach zbrojenia bo te boczne małe igiełki wysokości 2 bloczków tu nic nie pomogą Jeśli autor jeszcze analizuje te wpisy na fm i brak wieńca to prawda to zamiast murować te 5 cm ścinał bym w pośpiechu 15-20 cm robiąc tak jak jest w projekcie zanim KB wpadnie na pomysł wizytacji.. Edytowane 12 Listopada 2024 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 12.11.2024 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2024 (edytowane) Jak już cytujesz to nie wyrwane z kontekstu: nie doradzałem aby zamiast wieńca przykleił tam styropian tak jak co poniektórzy widzący trzpienie nie skojarzyli że to bez sensu. W dniu 11.11.2024 o 16:23, henrykow napisał: Jeżeli chcesz najprościej to zrobić to po ułożeniu wiązarów doklej brakujące centymetry styropianem .............................. szkoda czasu i pieniędzy na zbrojenie, na beton i na szalunek. Głupota nie wymaga dodatkowego komentarza. Edytowane 12 Listopada 2024 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts