Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam niedługo zaczynam budowę domu i zastanawiam się nad logistyką materiałów budowlanych. Wiem, że zakup narzędzi i drobnych materiałów w marketach budowlanych jak Castorama jest skrajnie nieopłacalny. Zauważyłem nawet znaczną różnicę cen pomiędzy sklepami internetowymi a specjalistycznymi hurtowaniami zaopatrujące budowę i chciałbym po prostu nie przepłacać. Np. pianki w internecie można dostać za 23 zł a w składzie budowlanym gorszej firmy +5pln na puszcze. 

Proszę o wskazówki gdzie najlepiej kupić poniższe? 

https://forum.murator.pl/topic/284457-gdzie-kupi%C4%87-materia%C5%82y-budowlane-i-narz%C4%85dzia/

• 8 months później...

Masz rację zakupy w marketach typu Castorama czy Leroy często wychodzą znacznie drożej, zwłaszcza przy większych ilościach materiałów. W praktyce najlepiej jest łączyć zakupy internetowe z hurtowniami branżowymi, zależnie od asortymentu. Wszystko też zależy od tego, jaki dom planujesz zbudować i na jakiej działce. Inaczej planuje się logistykę przy domu parterowym z płytą fundamentową, a inaczej przy piętrowym z piwnicą lub skomplikowanym dachu. Również warunki gruntowe i dostępność dojazdu mogą wpływać na to, czy warto zamawiać wszystko z wyprzedzeniem czy raczej etapami. Ja mam gospodarstwo i polecam https://sklepdlarolnika.pl/. Mają bardzo dobre ceny nie tylko na cześci i narzędzia, ale też sporo innych rzeczy budowlanych. Regularnie tam kupuję i jeszcze nie było zawodu.
Polecam zajrzeć na dział narzędziowy tutaj na forum – jest tam sporo wątków i można sporo wyciągnąć z dyskusji.

Mało prawdopodobne, że zadajesz to pytanie tutaj i jesteś wystarczająco dużą firmą, żeby to zrobić. Możesz być w stanie pozyskać pewne produkty od hurtownika, ale musiałbyś nawiązać z nim kontakt i prawdopodobnie dysponować dużym magazynem. Wtedy mógłbyś zacząć sprzedawać nadwyżki lokalnym wykonawcom z zyskiem. /s

W dniu 10.11.2024 o 22:09, lukasz198469 napisał:

Witam niedługo zaczynam budowę domu i zastanawiam się nad logistyką materiałów budowlanych. Wiem, że zakup narzędzi i drobnych materiałów w marketach budowlanych jak Castorama jest skrajnie nieopłacalny. Zauważyłem nawet znaczną różnicę cen pomiędzy sklepami internetowymi a specjalistycznymi hurtowaniami zaopatrujące budowę i chciałbym po prostu nie przepłacać. Np. pianki w internecie można dostać za 23 zł a w składzie budowlanym gorszej firmy +5pln na puszcze. 

Proszę o wskazówki gdzie najlepiej kupić poniższe? 

Ja kupowałam gdzie było taniej. Bez znaczenia czy to było lokalnie czy przez neta.