XJ6 13.11.2024 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2024 (edytowane) Dzień dobry! Mam rolety z wyciągniętymi kablami do ich sterowania. Chciałbym sterować nimi przez aplikację. Znalazłem system Zamela exta free i exta life. Zastanawiam się czy warto zrobić sterowanie roletami i w przyszłości kilkoma innymi urządzeniami np. oświetleniem, brama garażową, wjazdową za pomocą Zamela czy też pójść w Satel Integrę, którą już mam założoną. Czy extra life jest warty swojej ceny? Które sterowniki wybrać: te po Wi-Fi czy radiowe? Które w praktyce są lesze i dlaczego? Edytowane 13 Listopada 2024 przez XJ6 literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 24.12.2024 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2024 1. Satelowska Integra to bardzo dobry SSWiN, ale używanie jej do IB to droga w złym kierunku. 2. Tak proste rzeczy jakie chcesz zrobić to sugeruję kierunek SUPLA - prosty, tani, spore możliwośći konfiguracji, system otwarty z potężną grupą zapaleńców (czyli wsparcie - niepsiągalne przy jakimkolwiek innym systemie. 3. WiFi to też "radio", tyle, że na wuższej częstotliwośći. Zwyczajowo "radiowe" chodzą w pasmach 433MHz i 868MHz, wifi zaś w 2.4GHz i 5GHz. Teoretycznie im niższa F tym lepszy zasięg, w praktyce nie ma to znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 27.12.2024 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2024 Wybierz takie które pozwolą mieć informacje zwrotną, czy dana roleta jest zamknięta, czy otwarta (przejęła polecenie otwarcia/zamknięcia) Mam radiowe na 433 i tego nie mają. Postaw na wifi, albo najlepiej na zigbee! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts