Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Porada przy aranżacji wnętrza 20m2 salonu

Recommended Posts

Cześć wszystkim,

zabrałem się za projektowanie wnętrza salonu na własny użytek i na ten moment wpadłem na 2 projekty, które mi odpowiadają i szukam w nich wad.

Dodatkowo szukam porad, bo może ktoś ma inne spojrzenie na urządzenie takiego salonu i podpowie jakieś fajne rozwiązanie.

Sam dobór mebli jest trochę przypadkowy (nie są to konkretne egzemplarze, które chcę) bardziej kierowałem się wymiarami pokoju i stworzeniem projektu pod aranżacje co, gdzie i jak postawić żeby to miało sens.

W pokoju niestety musi być biurko, ponieważ pracuję 100% zdalnie i muszę mieć swój kąt. Otwór drzwiowy na krótszej ścianie prowadzi na korytarz, a otwór drzwiowy na dłuższej ścianie (na dole) prowadzi do kuchni. Na prawo są podwójne drzwi balkonowe. 

Załączam zrzuty ekranu poniżej.

Czy moglibyście podpowiedzieć co inaczej zaaranżować lub czy widzicie jakieś wady rozwiązań na zdjęciach?

salon wersja 1 przód.jpeg

salon wersja 1 tył.jpeg

salon wersja 2 przód.jpeg

salon wersja 2 tył.jpeg

nie wiem czy udało mi się złapać proporcje, bo nie znam wymiarów ścian:
Przy wejściu od korytarza regał na dokumenty oraz burko ze składanym blatem (składane jak masz gości). Do biurka dostawiasz krzesło z kompletu stołowego. Dlatego warto wybrać wygodne, tapicerowane krzesło np. coś w tym kierunku:
0.jpg

Stół okrągły, bo mniejsza szansa się o niego obić. 
Kanapę można wstawić w narożniku i może mieć ona wersje leżącą. Obok kanapy można postawić komódkę. 
Płaski TV na ścianie między wejściem na korytarz a wejściem do kuchni, pod nim mała i płytka szafeczka kryjąca gniazdka, kable, dekoder

pokój.jpg