jowik2 19.11.2024 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2024 Będę majsterkować i w sumie przydałby się kanał do naprawy auta. Mam dom w stanie ssz i teraz mam dylemat, ciąć chudziaka i robić kanał? Nie użytkowałem, ani nie widziałem jak się go wykonuje, słyszałem że mogą być problemy z wilgocią, izolacja. Na ten moment już wiem, że garaż 1 stanowiskowy to troszkę za malo 😀 Mam wykorzystana powierzchnię zabudowy prawie w 100% więc raczej nie da się zbudować osobnego garażu w przyszłości. Ktoś w nowym domu robił kanał i mógłby się podzielić informacją, czy było warto to robić, czy raczej iść w jakąś alternatywę w przyszłości np. podnośnik nożycowy (jak kiedyś dokończę budowę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.11.2024 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2024 Może zacznij od początku, jak masz graż 1 stanowiskowy to odległości od ścian do przyszłego kanału sa około metra a przy wykopie wyjdzie mniej. Nie jest łatwo to wykonać tak aby nie osunął się grunt z pod ławy. Wilgoć lub woda to kolejny problem, jaki masz poziom wody ? NIe wiem ile grzebiesz w tym aucie , ale kanał czy podnośniki nożycowe to raczej serwisy maja a nie ktoś kto raz w rok chce oglądać tłumiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowik2 19.11.2024 01:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2024 (edytowane) Teren piaszczysty, garaż w bryle budynku wymiary ok. 3,12 x 6,5m Wody nie wykryto do głębokości 6m. W planach mam pełną renowacje samochodu do ostatniej śrubki, takie marzenie 😀 Edytowane 19 Listopada 2024 przez jowik2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toty 19.11.2024 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2024 (edytowane) 3,12 to bardzo malo.... nawet bez kanalu zabawa przy takiej szerokosci w jakiekolwiek naprawy będzie wyzwaniem. Nie masz szans żeby otworzyć drzwi z obu stron na raz.... Raczej bym sobie odpuścił ten pomysł. Edytowane 19 Listopada 2024 przez Toty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts