zarek36 19.11.2024 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Wtorek o 18:48 (edytowane) Przy montażu aluminiowego profili do taśmy LED natrafiłem na problem. Przy wierceniu otworu na kołek "twardy" beton wypycha wiertło w "miększy" beton. Uniemożliwia to przekręcenie profilu wkrętem do sufitu. Na mój pomysł przyklejenia profili taśmą dwustronną (podłoże jest gładkie) montażyści ledów stwierdzili ze po pewnym czasie odklei się i spadnie. Jak to przymocować? Jakieś doświadczenia? Edytowane Wtorek o 18:50 przez zarek36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 19.11.2024 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Wtorek o 20:59 (edytowane) Taśma dwustronna na pewno się nie sprawdzi. Jeżeli sufit jest prosty i otynkowany to powierzchnię trezba zagruntować tak aby związać pył i kurz a następnie użyć taśmy dwustronnej Tesa.\Ona przylgnie nd 100% i utrzyma profil. Inną możliwością po zagruntowaniu jest klejenie profilu za pomocą np: Soudal Fix All High Tack. Niniowe naniesienie na profil i dociśnięcie ulożliwi mocowanie. Oczywiście profil należy unieruchomić po klejeniu mocując go do sufitu w kilku miejscach taśmą malarską. Wiercąc w betonie aby wiertło nie schodziło na bardziej miękki materiał należy robić stopniowo małym wiertłem widiowym np fi 4mm zaczynając bez udaru a po pokonaniu tynku to on przejmie prowadzenie wiertła..... następnie powiększać do 5 i 6. Edytowane Wtorek o 21:03 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts