dgb1 26.11.2024 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2024 Witam, Mam prośbę chciałbym wykonac wylewkę betonową (jastrych), grubość takiej wylewki planuje w okolicach 10cm i będę ją ukręcał betoniarką. W internecie znalazłem kilka przepisów bardzo różniących się od siebie zawartością cementu, wylewkę zamierzam wykonać z dostępnych mi materiałów czyli pasku płukanego 0-2 i cementu 32,5r CEMIV: na internecie znalazłem przepis na 1:3 czyli: 25kg cementu przypada 60kg piasku i 10l wody(piasek w obecnych warunkach mam wilgotny stad taka ilość wody minimalna), przy takim stosunku wyjdzie na m3 z 500kg cementu wydaje mi sie że to jednak za dużo jak na wylewkę na której nie będą trzymane ciężkie sprzęty. zastanawiam się nad stosunkiem 1:4, ale z kolei znalazłem również przepisy na 2,5t piasku 300kg cementu tylko z wykorzystaniem miksokretu, nie wiem czy takie proporcje nadaja sie do betoniarki. Proszę o konkretną podpowiedz jaki stosunek cementu do piasku byl by optymalny dla wylewki w pomieszczeniu gospodarczym bez ogrzewania podlogowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts