mateusznoobbudowlany 03.12.2024 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia Witam, przegapiłem sprawę prawidłowego wykończenia murłaty a panowie od tynków nic mi nie zasugerowali. Obecna sytuacja wygląda tak, że mam już tynki cw na ścianie kolankowej i gołą murłatę (jak na zdjęciu). Zastanawiam się jak to najlepiej teraz poprawić aby było dobrze i żeby uniknąć pęknięć. Prawdopodobnie będę ocieplał dach płytami PIR, dlatego myślałem aby tutaj również przed murłatą dać płytę PIR na pianoklej i zlicować ją ze ścianą, zagruntować i zatynkować ręcznie. Czy tam można i zda to egzamin? Czy jest jakieś lepsze rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 04.12.2024 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia Styk otynkowanej ściany i ewentualnej płyty PIR będzie pękać. Musisz sprecyzować jakie będzie ocieplenie i wykończenie poddasza od środka. Na zewnętrznej ścianie styropianem dojedziesz do deskowania, natomiast na murłatę od góry najlepsza jest wełna która pozwoli na pracę i oddychanie drewna. Jeżeli sytuacja będzie wymagała podejścia ścianką kolankową w górę należało by dać tam płytę z twardej wełny elewacyjnej a na nią wraz z tą otynkowaną dać siatkę zatopioną w kleju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts