RJD2 22.12.2024 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2024 (edytowane) Witam, stolarz wykona mi schody z taśmami led pod stopniami, i na tym jego praca się kończy bo nie jest elektrykiem. Co bedzie mi niezbędne do podlaczeniai tych schodów na czujki ruchu i zmierzchu? Czy przy najprostszym zapalaniu bez udziwnien jeden po drugim/kolory itp trzeba mieć sterownik? Czy można podpiąć się zasilaniem do istniejącej już instalacji schodowej? Czy bez czujek będzie to mnie skomplikowane? Na przycisk czasowy klatkowy też wchodzi w grę. Dziękuję. Edytowane 22 Grudnia 2024 przez RJD2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RJD2 23.12.2024 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2024 (edytowane) Mam elektryka ale starej daty który akurat żadnych sterowników nie zakładał itp Nie znam się ale mówił, że podepnie sie pod oswietlenie na klatce, a żeby nie wybijało to zrobi różnicówkę. 16 schodów bez żadnych efektów. Mają się zapalać na czujnik ruchu na około 1min. Lub jeśli bedzie mniej roboty to może być na zwykły włącznik klatkowy ustawiony czasowo. Co będę do tego potrzebował? Dzięki! Edytowane 23 Grudnia 2024 przez RJD2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 24.12.2024 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2024 1. Źródła LED. 2. Czujnik ruchu PIR. 3. Przewody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts