rajszula 04.01.2025 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia Dzień dobry. Mieszkam w bloku na parterze w bloku wybudowanym z pustaków porotherm. Pod mieszkaniem nie mam piwnicy. Od ściany okropnie ciągnie zimnem. Na styku posadzki i ściany pomiar temperatury wskazuje na 10 stopni Celsjusza a w mieszkaniu mam jakieś 23. Podłoga od jednej ściany jest zimna. Nie mam podłogowki tylko grzejniki naścienne. Czy taka wada usprawiedliwia reklamacje mieszkania i czy da się jakoś naprawić izolacje np poprzez iniekcje w mur od środka mieszkania. Ściana na wysokości około 1 metra ma temperaturę już jakieś 19.5 stopnia. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.01.2025 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 52 minuty temu, rajszula napisał: Dzień dobry. Mieszkam w bloku na parterze w bloku wybudowanym z pustaków porotherm. Pod mieszkaniem nie mam piwnicy. Od ściany okropnie ciągnie zimnem. Na styku posadzki i ściany pomiar temperatury wskazuje na 10 stopni Celsjusza a w mieszkaniu mam jakieś 23. Podłoga od jednej ściany jest zimna. Nie mam podłogowki tylko grzejniki naścienne. Czy taka wada usprawiedliwia reklamacje mieszkania i czy da się jakoś naprawić izolacje np poprzez iniekcje w mur od środka mieszkania. Ściana na wysokości około 1 metra ma temperaturę już jakieś 19.5 stopnia. Proszę o pomoc. gdzieś zawalona ciągłość izolacji termicznej. Z zewnątrz nie widać jakiś szczelin? Jest to oczywiście wada wykonawcza i najlepiej byłoby zrobić od zewnątrz termowizję. Będzie to podstawą reklamacji. Nie wiem jaka jest umowa gwarancyjna. Ale iniekcje to mało dadzą, bo najwyżej piankę w szczeliny możesz strzyknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katanda2 16.02.2025 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 15:00 Mam ścianę w jednej sypialni, która jest zimna ze względu na słabą izolację. Zimą ustawiam tam mały grzejnik, włączam go na bardzo niskim poziomie na kilka godzin przed pójściem spać. Trzymam drzwi prawie zamknięte, ponieważ termostat w domu znajduje się na korytarzu, tuż obok tego pokoju; pozwala to uniknąć wpływu grzejnika na termostat. Rezultatem jest bardziej zrównoważona temperatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts