prezzess 05.01.2025 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia Po tym, jak redakcja usunęła założony przeze mnie wątek dotyczący tanich pomp, tj. Kaisai i Haiera, postanowiłem załozyć kolejny - poświęcony konkretnie Haierowi i wszelkim aspektom związanym z jego instalacją i użytkowaniem. Mam nadzieję, że tym razem zamieszczone tu informacje przetrwają jako kompendium wiedzy dla każdego, kto będzie mierzył się z tematami dotyczącymi tego konkretnego modelu. Pierwsze moje pytanie w wątku: jak najlepiej podzielić na poszczególne fazy zasilanie elementów instalacji żeby każdą z nich obciążyć możliwie najmniejszym prądem? Konfiguracja to PC + moduł ATW + awaryjnie grzałka 3 kW. Zakładam, że pompa wewnętrzna obsłuży 134 m2 podłogówki na 2 rozdzielaczach i wężownicę 2,7m2 dla c.w.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 05.01.2025 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia Z doświadczenia spędzonego sezonu tej pompy a dwa sezony w domu 140m2 nie będą ci raczej potrzebne grzałki ale z tego co pamiętam jak ją podłączałem to musi być moduł ATW podłączony z tej samej fazy co pompa ciepła ale już nic nie stoi na przeszkodzie aby z listwy wypiąć ori zasilanie i dać z innej fazy na zasilanie grzałek , i jak dobrze pamiętam są tam dwa przekaźniki jeden na 3kw grzałkę drugi na 2 ka jedna bojler druga centralne, ja bym grzałek nie podłączał ale to ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitek 07.01.2025 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia A te pompy Kaisai i Haiera są jakieś złe? też celowałem w tego typu sprzęty... ktoś może polecić ewentualni powiedzieć by sobie wybić je z głowy? Próbuje też dobrać taką pompę do swojego domu no i nie mam pewności czy to ruszy jakoś sensownie z moim metrażem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 07.01.2025 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2 godziny temu, mitek napisał: A te pompy Kaisai i Haiera są jakieś złe? też celowałem w tego typu sprzęty... ktoś może polecić ewentualni powiedzieć by sobie wybić je z głowy? Próbuje też dobrać taką pompę do swojego domu no i nie mam pewności czy to ruszy jakoś sensownie z moim metrażem... To nie są złe pompy , to dobre pompy zwłaszcza mogę to powiedzieć o haier a że miałem to wiem , kaisaia kupiłem ale leży niepodłączony i czeka w kolejce oby jak najdłużej ale wg innych też dobry choć ja puki co nie mogę potwierdzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablikos 12.01.2025 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 16:27 (edytowane) Sam czekam na montaż Kaisaia 8kW, ale zastanawiam się czy nie kupić na zapas nawet jakby miała czekać 10 lat na montaż. https://www.pepper.pl/promocje/pompa-ciepla-monoblok-haier-super-aqua-78-kw-sterownik-yr-e27-modul-sterowania-atw-a01-970915 Edit: o dziwne, usunęli wątek na pepperze. W każdym razie były tam aukcje Haiera 8kW po niecałe 3 000 zł, były też linki do sklepu w podobnej cenie. Jak ktoś potrzebuje to szukać i brać póki jest. https://zakupywgodzine.pl/pompa-ciepla-monoblok-haier-super-aqua-7-8-kw-sterownik-yr-e27-modul-sterowania-atw-a01,id218839.html Edytowane Niedziela o 18:28 przez Pablikos nieaktywny link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 12.01.2025 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 19:30 Nie jest to jakiś lipny sklep typu zapłać i szukaj ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 12.01.2025 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 19:43 Aż dziwnie atrakcyjne te ceny. Można sprowadzić za pobraniem co powinno zminimalizować ryzyko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablikos 12.01.2025 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 20:39 Godzinę temu, prokurator napisał: Nie jest to jakiś lipny sklep typu zapłać i szukaj ?? Jeszcze jest aukcja allegro ta i kilka innych aukcji trochę drożej https://allegro.pl/oferta/pompa-ciepla-monoblok-haier-super-aqua-7-8-kw-sterownik-yr-e27-modul-st-17126335721 Przez allegro już bym się nie bał bo jest ochrona kupujących 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 12.01.2025 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 20:43 I to ma sens 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sito 13.01.2025 02:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 02:08 Jeszcze trochę i pompa będzie gratis do 10 bułek w dyskoncie Zamówiłem, obadamy co przyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasaq 13.01.2025 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:11 Czy aby ten sprzedawany model nie wypadł z listy ZUM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablikos 13.01.2025 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:28 5 godzin temu, sito napisał: Jeszcze trochę i pompa będzie gratis do 10 bułek w dyskoncie Zamówiłem, obadamy co przyjdzie... Flaszka się należy za cynk 😛 16 minut temu, tasaq napisał: Czy aby ten sprzedawany model nie wypadł z listy ZUM? Nawet jak wypadł to jaka to różnica przy takich pieniądzach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasaq 13.01.2025 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:38 Dla nas jako klientów żadna, ale dla kogoś kto ma tego x na magazynie to się robi trudnosprzedawalny towar. Lepiej mieć kasę na koncie niż złom na magazynie (złom to tak w przenośni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 13.01.2025 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 08:01 5 godzin temu, sito napisał: Jeszcze trochę i pompa będzie gratis do 10 bułek w dyskoncie Zamówiłem, obadamy co przyjdzie... Daj znać co przyjdzie, bo teorie spiskowe mówią na FB że w tej cenie jest sterownik i moduł sterujący a nie sama PC 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sito 13.01.2025 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 08:34 Czas oczekiwania od 11 do 14 dni... Wysyłka 200zł czyli chyba paleta Najwyżej będzie zwrot . Zamówione na aledrogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sito 13.01.2025 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 08:35 Godzinę temu, tasaq napisał: Czy aby ten sprzedawany model nie wypadł z listy ZUM? Jakie to ma znaczenie dla tych co montują we własnym zakresie za swój hajs ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasaq 13.01.2025 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 08:50 Dla tych co robią to sami nic, ale dla tych co uzbrajają kotłownię w nowym domu ma znaczenie bo nie możesz się ubiegać o dofinansowanie z Moje Ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 13.01.2025 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 08:58 6 godzin temu, sito napisał: Jeszcze trochę i pompa będzie gratis do 10 bułek w dyskoncie Zamówiłem, obadamy co przyjdzie... Tą za te niecałe 3 tys ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sito 13.01.2025 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:03 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sito 13.01.2025 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 12:52 Najpierw podniesiona cena a potem aukcja wycofana.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts