prezzess 05.01.2025 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia Po tym, jak redakcja usunęła założony przeze mnie wątek dotyczący tanich pomp, tj. Kaisai i Haiera, postanowiłem załozyć kolejny - poświęcony konkretnie Haierowi i wszelkim aspektom związanym z jego instalacją i użytkowaniem. Mam nadzieję, że tym razem zamieszczone tu informacje przetrwają jako kompendium wiedzy dla każdego, kto będzie mierzył się z tematami dotyczącymi tego konkretnego modelu. Pierwsze moje pytanie w wątku: jak najlepiej podzielić na poszczególne fazy zasilanie elementów instalacji żeby każdą z nich obciążyć możliwie najmniejszym prądem? Konfiguracja to PC + moduł ATW + awaryjnie grzałka 3 kW. Zakładam, że pompa wewnętrzna obsłuży 134 m2 podłogówki na 2 rozdzielaczach i wężownicę 2,7m2 dla c.w.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 05.01.2025 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia Z doświadczenia spędzonego sezonu tej pompy a dwa sezony w domu 140m2 nie będą ci raczej potrzebne grzałki ale z tego co pamiętam jak ją podłączałem to musi być moduł ATW podłączony z tej samej fazy co pompa ciepła ale już nic nie stoi na przeszkodzie aby z listwy wypiąć ori zasilanie i dać z innej fazy na zasilanie grzałek , i jak dobrze pamiętam są tam dwa przekaźniki jeden na 3kw grzałkę drugi na 2 ka jedna bojler druga centralne, ja bym grzałek nie podłączał ale to ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitek 07.01.2025 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia A te pompy Kaisai i Haiera są jakieś złe? też celowałem w tego typu sprzęty... ktoś może polecić ewentualni powiedzieć by sobie wybić je z głowy? Próbuje też dobrać taką pompę do swojego domu no i nie mam pewności czy to ruszy jakoś sensownie z moim metrażem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 07.01.2025 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2 godziny temu, mitek napisał: A te pompy Kaisai i Haiera są jakieś złe? też celowałem w tego typu sprzęty... ktoś może polecić ewentualni powiedzieć by sobie wybić je z głowy? Próbuje też dobrać taką pompę do swojego domu no i nie mam pewności czy to ruszy jakoś sensownie z moim metrażem... To nie są złe pompy , to dobre pompy zwłaszcza mogę to powiedzieć o haier a że miałem to wiem , kaisaia kupiłem ale leży niepodłączony i czeka w kolejce oby jak najdłużej ale wg innych też dobry choć ja puki co nie mogę potwierdzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablikos 12.01.2025 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia (edytowane) Sam czekam na montaż Kaisaia 8kW, ale zastanawiam się czy nie kupić na zapas nawet jakby miała czekać 10 lat na montaż. https://www.pepper.pl/promocje/pompa-ciepla-monoblok-haier-super-aqua-78-kw-sterownik-yr-e27-modul-sterowania-atw-a01-970915 Edit: o dziwne, usunęli wątek na pepperze. W każdym razie były tam aukcje Haiera 8kW po niecałe 3 000 zł, były też linki do sklepu w podobnej cenie. Jak ktoś potrzebuje to szukać i brać póki jest. https://zakupywgodzine.pl/pompa-ciepla-monoblok-haier-super-aqua-7-8-kw-sterownik-yr-e27-modul-sterowania-atw-a01,id218839.html Edytowane 12 Stycznia przez Pablikos nieaktywny link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 12.01.2025 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia Nie jest to jakiś lipny sklep typu zapłać i szukaj ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 12.01.2025 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia Aż dziwnie atrakcyjne te ceny. Można sprowadzić za pobraniem co powinno zminimalizować ryzyko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablikos 12.01.2025 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia Godzinę temu, prokurator napisał: Nie jest to jakiś lipny sklep typu zapłać i szukaj ?? Jeszcze jest aukcja allegro ta i kilka innych aukcji trochę drożej https://allegro.pl/oferta/pompa-ciepla-monoblok-haier-super-aqua-7-8-kw-sterownik-yr-e27-modul-st-17126335721 Przez allegro już bym się nie bał bo jest ochrona kupujących 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 12.01.2025 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia I to ma sens 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sito 13.01.2025 02:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia Jeszcze trochę i pompa będzie gratis do 10 bułek w dyskoncie Zamówiłem, obadamy co przyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasaq 13.01.2025 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia Czy aby ten sprzedawany model nie wypadł z listy ZUM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablikos 13.01.2025 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 5 godzin temu, sito napisał: Jeszcze trochę i pompa będzie gratis do 10 bułek w dyskoncie Zamówiłem, obadamy co przyjdzie... Flaszka się należy za cynk 😛 16 minut temu, tasaq napisał: Czy aby ten sprzedawany model nie wypadł z listy ZUM? Nawet jak wypadł to jaka to różnica przy takich pieniądzach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasaq 13.01.2025 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia Dla nas jako klientów żadna, ale dla kogoś kto ma tego x na magazynie to się robi trudnosprzedawalny towar. Lepiej mieć kasę na koncie niż złom na magazynie (złom to tak w przenośni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 13.01.2025 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 5 godzin temu, sito napisał: Jeszcze trochę i pompa będzie gratis do 10 bułek w dyskoncie Zamówiłem, obadamy co przyjdzie... Daj znać co przyjdzie, bo teorie spiskowe mówią na FB że w tej cenie jest sterownik i moduł sterujący a nie sama PC 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sito 13.01.2025 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia Czas oczekiwania od 11 do 14 dni... Wysyłka 200zł czyli chyba paleta Najwyżej będzie zwrot . Zamówione na aledrogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sito 13.01.2025 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia Godzinę temu, tasaq napisał: Czy aby ten sprzedawany model nie wypadł z listy ZUM? Jakie to ma znaczenie dla tych co montują we własnym zakresie za swój hajs ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasaq 13.01.2025 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia Dla tych co robią to sami nic, ale dla tych co uzbrajają kotłownię w nowym domu ma znaczenie bo nie możesz się ubiegać o dofinansowanie z Moje Ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 13.01.2025 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 6 godzin temu, sito napisał: Jeszcze trochę i pompa będzie gratis do 10 bułek w dyskoncie Zamówiłem, obadamy co przyjdzie... Tą za te niecałe 3 tys ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sito 13.01.2025 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sito 13.01.2025 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia Najpierw podniesiona cena a potem aukcja wycofana.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts