Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Haier Super Aqua 7,8 kW (8 kW) monoblock - wymiana doświadczeń, porady instalacyjne

prezzess

Recommended Posts

W dniu 12.01.2025 o 21:39, Pablikos napisał:

Jeszcze jest aukcja allegro ta i kilka innych aukcji trochę drożej https://allegro.pl/oferta/pompa-ciepla-monoblok-haier-super-aqua-7-8-kw-sterownik-yr-e27-modul-st-17126335721

Przez allegro już bym się nie bał bo jest ochrona kupujących

Wczoraj się zastanawiałem czy nie dokupić i za długo się zastanawiałem ,było 259 szt a dziś zero wysprzedane wszystkie po niecałe 3 tys zł .

Godzinę temu, d7d napisał:

Czy te extra tanie Haiery to nie te z problematycznymi płytami głównymi? Kupowanie na zapas to świetny interes dla sprzedawcy i dla producenta.

Haier nigdy nie miał felernych płyt , słyszałem że pierwsze modele kaisaia podobno miało jakies problemy ale zastanawiające że tylko jeden i ten sam instalator w całej PL miał 3 przypadki uwalonych płyt więc bujda.

Nie ma wyglądać. Ma pracować i tanio produkować energię cieplną. Takie jest zadanie każdej PC. I tej za 2925,00 zł i tej za 5.500 zł i tej za 25.000 zł.

Ten sam sprzedawca Vipelektrogadzet od PC Haier monoblok 7,8 kW za 2925 zł teraz sprzedaje Midea M-Thermal 8kW typu Monoblok, 1-fazowa R32 za 68.655 zł. :D

10 minut temu, d7d napisał:

Nie ma wyglądać. Ma pracować i tanio produkować energię cieplną. Takie jest zadanie każdej PC. I tej za 2925,00 zł i tej za 5.500 zł i tej za 25.000 zł.

Ten sam sprzedawca Vipelektrogadzet od PC Haier monoblok 7,8 kW za 2925 zł teraz sprzedaje Midea M-Thermal 8kW typu Monoblok, 1-fazowa R32 za 68.655 zł. :D

W sedno dlatego lepiej ba najlepiej jak grzeje za 2950 niż za 68,655 ,sporo kasy na sporo lat grzania darmo.

Czy widział ktoś wersję 5 kW Haiera w równie atrakcyjnej cenie? Wpadł mi teraz do głowy pomysł z postawieniem małej obok 8 kW żeby do temp około zera pracowała 5 kW bez taktowania a poniżej zera 8 kW. Zresztą przy cenie 3 tyś to chyba nie warto się zastanawiać. Ba, jak się zrobi zima stulecia to można uruchomić obydwie. :)

14 godzin temu, prezzess napisał:

Czy widział ktoś wersję 5 kW Haiera w równie atrakcyjnej cenie? Wpadł mi teraz do głowy pomysł z postawieniem małej obok 8 kW żeby do temp około zera pracowała 5 kW bez taktowania a poniżej zera 8 kW. Zresztą przy cenie 3 tyś to chyba nie warto się zastanawiać. Ba, jak się zrobi zima stulecia to można uruchomić obydwie. :)

Ja na okresy przejściowe zostaje przy grzaniu klimą :)

Ona również podczas zimy stulecia może wspomóc pompę.

Wersji 5kW nie widziałem w takiej cenie a obserwuje ceny na okrągło od jakiegoś czasu . Najniżej była za 5100 komplet 

W dniu 13.01.2025 o 09:34, sito napisał:

Czas oczekiwania od 11 do 14 dni...

Wysyłka 200zł czyli chyba paleta 

Najwyżej będzie zwrot . Zamówione na aledrogo 

Przyjechała właśnie. Ładnie zapakowana i kompletna. Jest sterownik do CWU i ten zegarek na ścianę. Całość z przesyłką 3100zł :D