tomot79 08.01.2025 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia Witam, Jakie polecacie jakościowo/cenowo drzwi pomiędzy wiatrołapem a garażem (w bryle domu). Czy szarpać się na drzwi zewnętrzne 2,5-3 tys czy tez wystarczą marketowe (w końcu to nie zewnętrzne i nie musza być "piekne i z bajerami") za 1,2-1,5 z współczynnikiem 1,3. Czy faktycznie te marketówki to szajs czy tez możecie coś polecić. Zależy mi aby można to było samodzielnie zamontować, czy jakościowo da rade czy jest ryzyko że będą krzywe futryny itp. Dodatkowo na drugim końcu garażu jest przejście do pomieszczenia gdzie jest rekuperator i piec gazowy, tutaj myślałem nad technicznymi, grubszymi Hórmanna z Obi (z tego pomieszczenia na zewnątrz domu są oczywiście drzwi zewnętrzne -Wikęd). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.01.2025 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia Często jest jakiś dylemat: - pasować się do pozostałych drzwi w domu (zwłaszcza jak między wiatrołapem są drzwi takie jak w reszcie domu) - i/lub pasować kolorem do drzwi zewnętrznych. - być w miarę szczelne (jak montuję zwykłe zewnętrzne to proponuję uszczelkę opadającą). Zwykłe blaszane z marketu dadzą radę. Będzie na nich cieńsza blacha, ale nie tyle zła by się ich wyrzekać. Takie same sprawdzą się i w kotłowni, ale faktycznie techniczne z marketu mogą okazać się tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 30.01.2025 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 godzin temu Blaszaki marketowe będą OK. Masz też firmy "salonowe" typu Delta czy Mar-Tom z tanimi seriami też będzie OK. Możesz popatrzeć na coś typu Wikęd Basic, KMT 55ki czy coś w drugą stronę np. Erkado Herse, Interdoors Tower. Drzwi płytowe. Do wyboru do koloru. Tutaj będą dobrą opcją drzwi wewnątrzklatkowe czyli wspomniane wyżej płytówki z dodatkową uszczelką opadającą. Coś typu DRE Enter (choć wg, mnie jakość ich nie jest powalająca) albo Wikęd Protect. Te znowu trochę droższe ale o wiele solidniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts