Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy musze mieć projekt przyłącza gazu

tomot79

Recommended Posts

Wg. dokumentacji zatwierdzonej przez PINB mam w niej zawarty projekt wewnętrznej instalacji gazowej w domu (kocioł, rurki itp) oraz tzw zewnętrzny odcinek wewnętrznej instalacji gazowej tj. od zaworu odcinającego w ścianie do skrzynki PGNiG w rogu działki. Wszystko to mam opisane i na mapce jest rzut. Skrzynka jest w rogu działki i dochodząca do niej rura gazowa z zewnątrz, przechodzi ok. 0,5 w mojej działce. Czy na ten krótki odcinek powinienem mieć osobny projekt. Odcinek ten robił dostawca gazu PSG, były warunki, na koncie internetowym pisali że opracowują dokumentacje techniczną i wykonają odcinek z postawieniem skrzynki. Pytam bo nie wiem czy musze dostarczyć z dokumentacja do odbioru domu jeszcze dodatkowo projekt z PSG na ten krótki odcinek doprowadzający gaz do skrzynki.

Tak, w projekcie jest ciągła linia od sciany domu do skrzynki, acwięc wszystko jasne. Przeglądałem też geoportal i faktycznie ten odcinek który gazownia robiła do skrzynki jest już naniesiona przrz geodezję. Zastanawia mnie czy PSG powinno mi dać jakiś dokument odbioru przyłącza? Mam odbiory kominiarskie, próbę szczelności, papier od kierownika że instalacja zg z projektem i dokument z PSG o założeniu gazomierza. Czy coś jeszcze do odbioru domu????