tomot79 22.01.2025 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia Wg. dokumentacji zatwierdzonej przez PINB mam w niej zawarty projekt wewnętrznej instalacji gazowej w domu (kocioł, rurki itp) oraz tzw zewnętrzny odcinek wewnętrznej instalacji gazowej tj. od zaworu odcinającego w ścianie do skrzynki PGNiG w rogu działki. Wszystko to mam opisane i na mapce jest rzut. Skrzynka jest w rogu działki i dochodząca do niej rura gazowa z zewnątrz, przechodzi ok. 0,5 w mojej działce. Czy na ten krótki odcinek powinienem mieć osobny projekt. Odcinek ten robił dostawca gazu PSG, były warunki, na koncie internetowym pisali że opracowują dokumentacje techniczną i wykonają odcinek z postawieniem skrzynki. Pytam bo nie wiem czy musze dostarczyć z dokumentacja do odbioru domu jeszcze dodatkowo projekt z PSG na ten krótki odcinek doprowadzający gaz do skrzynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 22.01.2025 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia A masz na projekcie narysowaną zewnętrzną linię gazową? Jeśli tak i w pozwoleniu jest to ujęte, to masz odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomot79 22.01.2025 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia Tak, w projekcie jest ciągła linia od sciany domu do skrzynki, acwięc wszystko jasne. Przeglądałem też geoportal i faktycznie ten odcinek który gazownia robiła do skrzynki jest już naniesiona przrz geodezję. Zastanawia mnie czy PSG powinno mi dać jakiś dokument odbioru przyłącza? Mam odbiory kominiarskie, próbę szczelności, papier od kierownika że instalacja zg z projektem i dokument z PSG o założeniu gazomierza. Czy coś jeszcze do odbioru domu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 24.01.2025 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia To jest ich przyłącze, więc dokumenty odbioru są dla nich. U ciebie jest ważny protokół szczelności przyłącza wewnętrznego, na jego podstawie podpiszesz umowę na dostawę gazu/ lub gazownia zacznie dostarczać gaz. Ten sam protokół do odbioru domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts