tafierek 25.01.2025 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia (edytowane) Hej, mam problem z grzejnikiem w mieszkaniu, wydaje on dziwne dźwięki: PqCYRmz9.mp4 lfipaAa4.mp4 To jest ten model: https://niezawodny.pl/produkty/grzejniki-c-o-/trendy-korzystne/nameless Dzieje się to wtedy, gdy ustawię na głowicy termostatycznej około 3.5, a następnie poczekam z godzinę. Wystarczy wtedy leciutko przekręcić głowicę i stukanie ustaje. Przekręcanie między 3 a 4 powoduje, że słychać dziwny dźwięk, jakby coś o coś haczyło.. Jest to nowe mieszkanie, instalację robił wykonawca z którym nie mam już kontaktu. Czytając internet w wielu miejscach pojawia się diagnoza dotycząca odwrotnie podłączonego zasilania i powrotu, ale z tego co sprawdziłem, to po odkręceniu grzejnika najpierw nagrzewa się prawa rurka, co jest zgodne z rzutem technicznym: Macie jakieś inne pomysły co tutaj może być nie tak? Edytowane 25 Stycznia przez tafierek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 28.01.2025 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia Taki dźwięk występuje wówczas gdy zawór termostatyczny jest "atakowany" przez strumień wody od strony przeciwnej niż prawidłowa. Czy oznaczenie strzałkami jest prawidłowe czy jest to pomyłka? Zasilanie jest zazwyczaj prowadzone na zawór termostatyczny. Dopytaj jak ma być u producenta tego konkretnego zaworu termostatycznego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts