Baro0000 26.01.2025 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 11:14 Cześć, Chcę zrobić drzwiczki z lustrem do wnęki w łazience. Myślałem żeby dół zrobić ze standardowej płyty wiórowej 2cm, na to nakleić lustro. Chciałem to zrobić na zawiasach puszkowych z castoramy, ale zacząłem się obawiać czy z lustrem te drzwiczki nie bedą zbyt ciężkie. Dodatkowo, z drugiej strony zawiasy montował bym bezpośrednio do ściany z kafelkami, więc otwierając się musiały by się odsuwać od ściany, zaś przy zamykaniu dociągać się do niej. Mam nadzieję, że w miarę wytłumaczyłem o co mi chodzi. Proszę o porady jak to zrobić i jakich zawiasów użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baro0000 26.01.2025 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 11:17 Zapomniałem podać wymiary - 75 cm wysokości i 47 cm szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 26.01.2025 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 13:00 76 x 47 lustro może być ciężkawe dlatego tu należało by zastosować ze 3 lub 4 zawiasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebasto 28.01.2025 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Wtorek o 13:41 (edytowane) W dniu 26.01.2025 o 12:14, Baro0000 napisał: ... Proszę o porady jak to zrobić i jakich zawiasów użyć. ... W Castoramie (przynajmniej w tych, ktorych bylem) - są "próbniki" z zawiasami, masz tam każdy z dostęnych zawiasów meblowych wraz z fragmentem "drzwiczek" (takim 10x10 cm) - widac na tym doskonale jak kazdy zawias pracuje - dobierzesz cos Edytowane Wtorek o 13:41 przez sebasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts