Tomek_13lv 08.02.2025 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego Dzień dobry, odebrałem właśnie strop w którym są 2 belki nośne - 40 cm wysokości, wystają ze stropu. Okazało się że po rozszalowaniu jest kilka głębokich raków - ok 7-8 sztuk. Długość ok 5-10 cm i głębokość od 2-4 cm (tak jak na zdjęciach). Oczywiście kierownik mówi że to wina złego zawibrowania betonu i zbyt gęstego.. tak czy siak trzeba to naprawić a kierownik zaczyna się wycofywać ze to konstruktor ma dać informacje co do naprawy… konstruktor olewa temat i nie chce nic podpowiedzieć. Jak to najlepiej naprawić ? Jakim materiałem ? Czy to jest mega groźne i czy takie rzeczy się zdarzają i nie mam co panikować ? dziękuję za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 08.02.2025 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego Opcje są dwie, pierwsza rozebrać i wykonać prawidłowo, bez sensu i druga zakleić dziury zaprawa cementową i zapomnieć. Jak bardzo Cie to martwi możesz użyc zapraw ekspansywnych, pęczniejacych. Załatanie ma na celu ochornę stali przed korozją, nie sposowuje wpsołpracy łaty z konstrukcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_13lv 09.02.2025 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego Dziękuję za podpowiedź. Rozumiem że się w swojej karierze spotkałeś z takimi przypadkami? Jak bardzo mam się tym martwić Twoim fachowym zdaniem w skali 0-10? Gdzie 0 to olać i zapomnieć a 10 to mega poważny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 17.02.2025 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 00:40 Idealnie ztakimi rakami chyba nie, ale podobne widywalem często Jedne z najgorszych jakie widzialem trafiły się na mojej prywanej budowie, pomimo że pilnowałem wibrowania. Jak to zakleisz możesz przyjąc zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts