Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jamles

4953

• tola

4546

• tomek1950

3920

• Aga J.G

3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monka, jeśli nie nauczysz się dobrze jeździć na manualnej skrzyni, a tylko na automacie,

to będzie tak, że do auta z manualem nie wsiądziesz potem.

Ja jeździłam kilka lat manualem, potem 5 lat wyłącznie automatem.

Przyszedł moment, w którym musiałam pojechać na manualu, bałam się, czy sobie poradzę, okazało się, że bez problemu.

Bo to jest tak jak z rowerem czy łyżwami, jeśli się raz dobrze nauczysz, to nawet mimo przerwy... pojedziesz.

Na co dzień jeżdżę swoją hondką która jest w automacie, ale kiedy wracamy z imprezy, to wiozę ślubnego jego samochodem który ma "normalną" skrzynię biegów bez problemu.

powinni zrobić osobną kategorie prawa jazdy : B-a (automat) :wink: :D

Monka, jeśli nie nauczysz się dobrze jeździć na manualnej skrzyni, a tylko na automacie,

to będzie tak, że do auta z manualem nie wsiądziesz potem.

Ja jeździłam kilka lat manualem, potem 5 lat wyłącznie automatem.

Przyszedł moment, w którym musiałam pojechać na manualu, bałam się, czy sobie poradzę, okazało się, że bez problemu.

Bo to jest tak jak z rowerem czy łyżwami, jeśli się raz dobrze nauczysz, to nawet mimo przerwy... pojedziesz.

Na co dzień jeżdżę swoją hondką która jest w automacie, ale kiedy wracamy z imprezy, to wiozę ślubnego jego samochodem który ma "normalną" skrzynię biegów bez problemu.

powinni zrobić osobną kategorie prawa jazdy : B-a (automat) :wink: :D

Bodzio co ty chcesz od automata :roll: przynajmniej nie gaśnie i nie skaczesz jak sarenka na drodze :wink:

A tak na poważnie to ja wiem jak to jest z automatem i manualną skrzynią. Tyle że ja już kiedyś jeździłam i nawyk mam wyrobiony :roll: (mój nawiększy dystans pokonany autem to jakieś 150 km tyle że nie sama a z meżem, z imprez przymuszona też wracałam, i znad morza też) teraz chodzi o wygodę, nie stresowanie się i nie skupianie się na innych rzeczach jak tylko jazda :roll:

Jak widać trochę jeździłam, potem brałam udział w dwóch stłuczkach (nie ja kierowałam :wink: ), doszedł strach i wbiłam sobie do głowy że jazda to nie dla mnie. No i tak przez lata pielęgnowałam ten stan usprawiedliwiając się sama przed sobą że mam rację :roll: Teraz przyszła pora żeby to zmienić i zacząć jeździć samodzielnie!

Ewka piwka to ja nie mogę ale o wrażeniach z wyjazdu chętnie poczytam :D

Witam przy kawie !!

Niemcy mają takie prawo jazdy- lat ho ho !!

http://www.verkehrsportal.de/cgi-bin/vp_foren.cgi?msg-38019!2003

(20 lat temu na widok automatika wszyscy Polacy zgodnym chórem

robili brrrr...)

No i żeby nie było ,że z pustymi rękami ....

Zista jeszcze gorko !!

http://x.garnek.pl/ga8360/13adcd64e186c3a3805240a3/roztomili_zista_jeszcze_gorko.jpg

Smacznego !!

wczoraj w drodze powrotnej 2 samochody z naszej grupy miiały przykry postój na autostradzie pod Wrocławiem ( my nie zatrzymaliśmy sie wczesniej z nimi w MC tylko pojechalismy w stronę domu ) ....Tuz przed nimi z wiaduktu skoczył młody człowiek - zginął na miejscu ....leżał w kałuży krwi :-?

przez godzinę stali w korku ....straszny widok :(