Karolcia921 14.02.2025 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Piątek o 11:09 Mam 3 pokoje. W jednym z nich chciałabym urządzić salon z jadalnią. Mieszkam tylko z narzeczonym, ale chciałabym mieć możliwosc raz na jakiś czas zaprosić gości, więc chciałabym aby stół się rozkładał tak na 8, 10 osób. Marzy nam się narożnik i tv. Innych mebli nie potrzebujemy, zresztą ciężko by było chyba ich zmieścić. Proszę o porady który pokój najlepiej by się nadawał i jak sensownie to rozmieścić. I jakiej wielkości meble wybrać? Dodam że nie ma możliwości przestawienia ścian. Pod każdym oknem znajduje się grzejnik. Z góry dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.02.2025 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Piątek o 23:19 Największy pokój (ale rozumiem, że bez wyjścia na ogród/balkon?) Stół (standardowo 160x90) na czas przyjścia gości obrócić o 90 stopni i rozciągnąć (180-200cm) Takie wnętrze wymaga przemyślanej dekoracji ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolcia921 15.02.2025 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Sobota o 08:18 Niestety nie ma wyjścia na balkon. A narożnik jaki maksymalnie można wybrac? Masz może propozycje dekoracji ścian? Pokój ma okno na południe. I lubimy takie naturalne klimaty. Lubię rośliny, drewno, biel, szarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolcia921 15.02.2025 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Sobota o 08:25 I obawiam się że tv naprzeciwko okna może być problemem w słoneczne dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolcia921 15.02.2025 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Sobota o 08:31 A co myślisz o takim rozmieszczeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.02.2025 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 01:17 16 godzin temu, Karolcia921 napisał: Niestety nie ma wyjścia na balkon. A narożnik jaki maksymalnie można wybrac? Masz może propozycje dekoracji ścian? Pokój ma okno na południe. I lubimy takie naturalne klimaty. Lubię rośliny, drewno, biel, szarości. Na moim rysunku narożnik miał 2,5 m na 1,5 m. Na załączonym rysunku te same meble ustawione w konfiguracji z Twojej propozycji. Należy pamiętać, że między ścianą/meblem a krzesłem musi pozostać przestrzeń na przejście czy odsunięcie krzesła i jest to min 70 cm (przy ostrożnym odsuwaniu) Okno można zasłonić roletą, zasłonami, żaluzjami kiedy chce się oglądać telewizję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.02.2025 01:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 01:21 Co ma być w pozostałych pokojach (w sumie w pozostałym jednym, bo drugi to pewnie sypialnia będzie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.02.2025 01:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 01:38 W tym najmniejszym pokoju meble można ustawić tak: Ale goście i tak nie wyjdą na balkon za bardzo bo stół i krzesła zastawią przejście. W tym układzie tylko stół o maksymalnym rozmiarze po rozłożeniu 180 cm, czyli na 8 osób, się zmieści. A i tak osoba siedząca na szczycie będzie siedziała praktycznie w drzwiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolcia921 16.02.2025 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 09:28 W jednym pokoju sypialnia a w drugim jak narazie wszystko co nie znajdzie miejsca. Orbitrek, duża szafa, biurko. Z jednej strony chciałabym balkon w salonie a z drugiej strony korci mnie ten największy pokój bo to zawsze troszkę więcej miejsca. Jeszcze pomyślałam że przy tej mojej konfiguracji może stół w stronę drzwi rozkładać w dużym pokoju? Opcja w małym pokoju z balkonem też mi się podoba. Ale tak jak mówisz max 8 osób się zmiesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.02.2025 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 14:53 5 godzin temu, Karolcia921 napisał: W jednym pokoju sypialnia a w drugim jak narazie wszystko co nie znajdzie miejsca. Orbitrek, duża szafa, biurko. Z jednej strony chciałabym balkon w salonie a z drugiej strony korci mnie ten największy pokój bo to zawsze troszkę więcej miejsca. Jeszcze pomyślałam że przy tej mojej konfiguracji może stół w stronę drzwi rozkładać w dużym pokoju? Opcja w małym pokoju z balkonem też mi się podoba. Ale tak jak mówisz max 8 osób się zmiesci Może w drugim pokoju oglądanie telewizji A salon ewidentnie jako pomieszczenie gościnne - duży stół i kanapa, bez TV Goście zwykle nie mają powodów wychodzić na balkon. Chyba, ze któryś pali? Wówczas sypialnia i pokój do wypoczynku w którym można umieścić telewizor, dwa wygodne, rozkładane fotele do oglądania TV i ustawić orbitrek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolcia921 16.02.2025 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 15:31 Nie pomyślałam o tym. A to bardzo dobry pomysł. Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts