wojciechCC 25.02.2025 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego Dzień dobry, Piszę w imieniu mojego kolegi który miał bardzo nieprzyjemny incydent związany z wybiciem wody z kanalizacji w mieszkaniu. Przyczyną problemu było zapchanie rury kanalizacyjnej odprowadzającej nieczystości z budynku. Co ciekawe pierwsze czyszczenie rury nie rozwiązało w całości problemu i dzień później doszło do kolejnego zalania mieszkania. Dopiero kolejna interwencja specjalistów doprowadziła do gruntownego przeczyszczenia rury w której znajdowały się między innymi kości po kurczaku! Kolegę czeka teraz gruntowny remont mieszkania - wymiana paneli, napuchniętych mebli itd. Cały dylemat polega na tym czy sytuacja za jakiś czas się nie powtórzy (już po remoncie). Proszę o radę jakie jest najlepsze rozwiązanie przed zapobieganiem takim sytuacjom. Wiem że w domach stosowane są różnego rodzaju rozwiązania, ale czy można też stosować je w mieszkaniach? Z góry dziękuję za porady i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.02.2025 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 9 godzin temu, wojciechCC napisał: Dzień dobry, Piszę w imieniu mojego kolegi który miał bardzo nieprzyjemny incydent związany z wybiciem wody z kanalizacji w mieszkaniu. Przyczyną problemu było zapchanie rury kanalizacyjnej odprowadzającej nieczystości z budynku. Co ciekawe pierwsze czyszczenie rury nie rozwiązało w całości problemu i dzień później doszło do kolejnego zalania mieszkania. Dopiero kolejna interwencja specjalistów doprowadziła do gruntownego przeczyszczenia rury w której znajdowały się między innymi kości po kurczaku! Kolegę czeka teraz gruntowny remont mieszkania - wymiana paneli, napuchniętych mebli itd. Cały dylemat polega na tym czy sytuacja za jakiś czas się nie powtórzy (już po remoncie). Proszę o radę jakie jest najlepsze rozwiązanie przed zapobieganiem takim sytuacjom. Wiem że w domach stosowane są różnego rodzaju rozwiązania, ale czy można też stosować je w mieszkaniach? Z góry dziękuję za porady i pozdrawiam. Nie wrzucać kości kurczaka do kanalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 26.02.2025 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego W dniu 24.02.2025 o 23:14, maciej1240 napisał: A na papę 15 godzin temu, wojciechCC napisał: Proszę o radę jakie jest najlepsze rozwiązanie przed zapobieganiem takim sytuacjom. Nie ma zabezpieczenia przed głupotą. Jak ktoś wrzucił do kanalizy kości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adiš1719517701 26.02.2025 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego Uwierz , ze nie masz na to wplywu w bloku , jedyna rada to nie kupowac mieszkania na parterze, tez mialem taka sytuacje i byly pieluchy wrzucone w pion kanalizacyjny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts