sadix 01.03.2025 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca Witam Zacząłem swoją "przygodę" z formalnościami by zaopatrzyć domek w miejską wodę z nitki i kanalizacje do studzienki w drodze gminnej. I teraz pytanie ile może zająć czasu załatwianie formalności.Minus jest taki ,że trzeba zrobić przewiert pod drogą gminną do wody (woda w działce za drogą asfaltową) pod którą również idzie gaz. Nie mam pojęcia ile mogą zająć czasu wszystkie uzgodnienia.Narazie jestem na etapie dostarczenia mapy 500 , warunków i złożenie wniosku w gminie o wydanie zezwolenia i warunków na pracę w drodze.Po miesiącu nadal brak odpowiedzi. Jeśli dobrze kojarzę to gdy gmina wyda swoje warunki to następnie robi architekt projekt który jest uzgadniany w ZUDzie czy gmina musiała już dostać projekt do zaakceptowania? Niestety zielony jestem w tym temacie, nie mam pojęcia na czym polega procedura , obawiam się, że może to utknąć na grube miesiące a zależy mi na czasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 03.03.2025 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca Warunki przyłączenia, projekt instalacji, zatwierdzenie projektu, wybranie wykonawcy, wykonanie przyłączy wraz z nadzorem człowieka z gminy (pgm czy inny twór). Szybko nie będzie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadix 03.03.2025 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca (edytowane) 16 godzin temu, Apacer napisał: Warunki przyłączenia, projekt instalacji, zatwierdzenie projektu, wybranie wykonawcy, wykonanie przyłączy wraz z nadzorem człowieka z gminy (pgm czy inny twór). Szybko nie będzie ;] Jeszcze raz... Architekt na podstawie wydanych warunków przez wodociagi i mapie 500 robi projekt który jest akceptowany przez gminę i ZUD? Czy gmina najpierw musi swoje warunki wydać , a dopiero później po decyzji gminy robi projekt architekt i jest uzgadniany w Zudzie? Nie wiem ilu szpeców musi się wypowiedzieć na ten temat.. Edytowane 3 Marca przez sadix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadix 18.03.2025 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca W dniu 3.03.2025 o 18:20, sadix napisał: Jeszcze raz... Architekt na podstawie wydanych warunków przez wodociagi i mapie 500 robi projekt który jest akceptowany przez gminę i ZUD? Czy gmina najpierw musi swoje warunki wydać , a dopiero później po decyzji gminy robi projekt architekt i jest uzgadniany w Zudzie? Nie wiem ilu szpeców musi się wypowiedzieć na ten temat.. Miał ktoś podobny temat? Gmina nie ma określonego czasu na wydanie zgody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts