Jacek00 04.03.2025 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca Witam, mam 2 zawory odcinajace, a pomiędzy nimi licznik. Mpwik twierdzi że oba są jego własnością i walą mi plomby na obu. Nigdy tak nie było. Problem w tym, że kiedy potrzebuję zamknąć wodę muszę zerwać plombę i o ile 1 zerwanie jest "gratis", o tyle 2 i każde następne jest płatne. Mpwik twierdzi że powinienem sobie zamontować 3 zawór odcinający, który nie będzie plombowany , będzie mój i będę sobie mógł zamykać nawet codziennie i jeszcze jakiś przeciwskażeniowy. Czy to nie jest przypadkiem praktyka wyciągania pieniędzy? Wystarczyłoby nie plombować zaworu za licznikiem i sprawa jasna. Może macie jakieś doświadczenia w tej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.03.2025 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 20 minut temu, Jacek00 napisał: kiedy potrzebuję zamknąć wodę muszę zerwać plombę Możesz wrzucić fotkę? Plomba uniemożliwia zakręcenie zaworu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zoe81 04.03.2025 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca (edytowane) U mnie tez kilka lat temu bez zapowiedzi przy wymianie wodomierza zaplombowali zawory. Owijaja drucik od plomby wokol raczki zaworu tak ze obrocenie raczki zrywa plombe. U mnie hydraulik jakos to odwinal bez zrywania ale trzeci zawor i tak zalozylem bo nie bede za kazdym razem sie gimnastykowal. Nie wiem o co im chodzi, zlodziej sobie z tym poradzi, zwracanie dupy. Przeciwskazeniowego nie mam. Edytowane 4 Marca przez Zoe81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts