krzysztoft79 07.03.2025 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Piątek o 13:55 (edytowane) Może ktoś z was mi pomoże, bo mieszkam w małej miejscowości i w urzędzie miasta niekoniecznie wiedzą co z tym zrobić (ewentualnie wiedzą, tylko że sąsiad jest burmistrzem i nikt nie chce się tym zająć). Chodzi o to, że lokalizacja działki mojego sąsiada umożliwia mu zainstalowanie dodatkowej bramy bramy wjazdowej z tyłu jego domu, a z przodu mojego. Mimo, że ma bramę wjazdową przed swoim domem, na swojej ulicy gdzie jest zameldowany to zrobił także bramę z tyłu swojego domu, czyli na mojej ulicy. Wygląda to tak jak na rysunku: 1. Mój dom. 2.Moja brama wjazdowa 3. Miejsce lokalizacji bramy wjazdowej sąsiada z jego ogrodu. 5. Droga dojazdowa. Jak widzicie jego brama jest styczna z moim wjazdem i jest to dla mnie bardzo duże utrudnienie. Mój dom jest ostatni na ulicy i aby do mnie wjechać muszę wykonać skręt praktycznie 90 stopni. Jeżeli on postawi samochód w miejscu oznaczonym numerem 4, to praktycznie nie ma możliwości, aby do mnie wjechać ciężkim samochodem z węglem, drewnem czy np. z lodówką. Wszystko zostawiane jest na podjeździe, a co za tym idzie muszę dodatkowo płacić za przewiezienie do domu. Do tego z tej bramy wybiegają dzieci wprost na ulicę. Sąsiad twierdzi, że mogę go w du... pocałować, ale czy rzeczywiście tak jest? Czy mogę wnioskować o zamknięcie tej bramy? Ewentualnie co mogę z tym problemem zrobić? Edytowane Piątek o 13:56 przez krzysztoft79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.03.2025 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Piątek o 17:46 3 godziny temu, krzysztoft79 napisał: Może ktoś z was mi pomoże, bo mieszkam w małej miejscowości i w urzędzie miasta niekoniecznie wiedzą co z tym zrobić (ewentualnie wiedzą, tylko że sąsiad jest burmistrzem i nikt nie chce się tym zająć). Chodzi o to, że lokalizacja działki mojego sąsiada umożliwia mu zainstalowanie dodatkowej bramy bramy wjazdowej z tyłu jego domu, a z przodu mojego. Mimo, że ma bramę wjazdową przed swoim domem, na swojej ulicy gdzie jest zameldowany to zrobił także bramę z tyłu swojego domu, czyli na mojej ulicy. Wygląda to tak jak na rysunku: 1. Mój dom. 2.Moja brama wjazdowa 3. Miejsce lokalizacji bramy wjazdowej sąsiada z jego ogrodu. 5. Droga dojazdowa. Jak widzicie jego brama jest styczna z moim wjazdem i jest to dla mnie bardzo duże utrudnienie. Mój dom jest ostatni na ulicy i aby do mnie wjechać muszę wykonać skręt praktycznie 90 stopni. Jeżeli on postawi samochód w miejscu oznaczonym numerem 4, to praktycznie nie ma możliwości, aby do mnie wjechać ciężkim samochodem z węglem, drewnem czy np. z lodówką. Wszystko zostawiane jest na podjeździe, a co za tym idzie muszę dodatkowo płacić za przewiezienie do domu. Do tego z tej bramy wybiegają dzieci wprost na ulicę. Sąsiad twierdzi, że mogę go w du... pocałować, ale czy rzeczywiście tak jest? Czy mogę wnioskować o zamknięcie tej bramy? Ewentualnie co mogę z tym problemem zrobić? Droga dojazdowa jest drogą czyją? Sąsiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztoft79 08.03.2025 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Sobota o 10:51 To jest droga należąca do miasta. Dom kupiłem niedawno, ale jak rozmawiałem z sąsiadami od 40 lat była to zamknięta droga i nie było żadnej bramy. W projekcie mamy wrysowane wjazdy i w miejscu, gdzie sąsiad zbudował bramę nie ma wjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.03.2025 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Sobota o 17:31 6 godzin temu, krzysztoft79 napisał: To jest droga należąca do miasta. Dom kupiłem niedawno, ale jak rozmawiałem z sąsiadami od 40 lat była to zamknięta droga i nie było żadnej bramy. W projekcie mamy wrysowane wjazdy i w miejscu, gdzie sąsiad zbudował bramę nie ma wjazdu. On nie moze parkować na środku drogi publicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztoft79 09.03.2025 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 godzin temu On samochód stawia w miejscu oznaczonym numerem 4, czyli na końcu drogi, po prawej stronie i na przeciwko mojego wjazdu ( to jest największy problem). Przepisów ruchu drogowego nie łamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.03.2025 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 godzin temu Parkuje na drodze a nie na swoim terenie? Rozmowa, wytłumaczenie problemu który stwarza i prośba nie pomaga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.03.2025 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 godzin temu 4 godziny temu, krzysztoft79 napisał: On samochód stawia w miejscu oznaczonym numerem 4, czyli na końcu drogi, po prawej stronie i na przeciwko mojego wjazdu ( to jest największy problem). Przepisów ruchu drogowego nie łamie. Ale to nadal jest droga a nie parking, miejsce parkowania więc jak najbardziej je łamie i skoro to droga publiczna to zgłosić na Policję stanie na środku drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts