Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podwójna skrzynka elektryczna

Puzo

Recommended Posts

Dzień dobry, 

Posiadam działkę do której prowadzi wąski wjazd o długości 25m który jest częścią owej działki więc wedle prawa skrzynka elektryczna musi się znajdować właśnie w tym wjeździe co doprowadzi do tego że w przyszłości ciężko będzie wjechać na działkę m.in ciężkim sprzętem budowlanym. Obok działki sąsiadka posiada pojedynczą skrzynkę i zgadza się na jej ewentualną wymianę na skrzynkę podwójną tak abym mógł właśnie z te j skrzynki uzyskać podłączenie prądu do siebie. I tu właśnie moje pytanie czy jest możliwe aby elektrownia wymieniła jej skrzynkę na podwójną? Jeśli tak to w jaki sposób mógłbym doprowadzić do takiej decyzji i czy jest to związane z większymi opłatami? 

Pozdrawiam. 

Edytowane przez Puzo

Sąsiad posiada pojedynczą skrzynkę lecz nie z tych „nowszych”. Podsyłam zdjęcie poniżej. Zakład elektryczny nie może powiedzieć czy skrzynka może być wymieniona i gdzie ewentualnie stanie w drodze dojazdowej gdy takiej opcji zmiany skrzynki u sąsiada nie będzie. Ogólnie za każdym razem podpierają się tym że najpierw musi być wykonany projekt przyłącza (czyli przetarg na owy projekt i z tego co wiem ciężko jest dowiedzieć się kto będzie taki projekt wykonywał) a później już firma wykonująca przyłącze musi się do takiego projektu dostosować. 

IMG_4199.jpeg