Puzo 09.03.2025 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 godzin temu (edytowane) Dzień dobry, Posiadam działkę do której prowadzi wąski wjazd o długości 25m który jest częścią owej działki więc wedle prawa skrzynka elektryczna musi się znajdować właśnie w tym wjeździe co doprowadzi do tego że w przyszłości ciężko będzie wjechać na działkę m.in ciężkim sprzętem budowlanym. Obok działki sąsiadka posiada pojedynczą skrzynkę i zgadza się na jej ewentualną wymianę na skrzynkę podwójną tak abym mógł właśnie z te j skrzynki uzyskać podłączenie prądu do siebie. I tu właśnie moje pytanie czy jest możliwe aby elektrownia wymieniła jej skrzynkę na podwójną? Jeśli tak to w jaki sposób mógłbym doprowadzić do takiej decyzji i czy jest to związane z większymi opłatami? Pozdrawiam. Edytowane 14 godzin temu przez Puzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.03.2025 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 godzin temu nie lepiej wysłać zapytanie do dostawcy energii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 09.03.2025 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 godzin temu Skrzynka pojedyncza, ale zapewne posiada podwójne drzwi, czyli przyłącze główne należące do zakładu energetycznego , oraz część odbiorczą z licznikiem i zabezpieczeniami odbiorcy. Zakład dokłada pojedynczą obok i wpinają do swojej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puzo 09.03.2025 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 godzin temu Sąsiad posiada pojedynczą skrzynkę lecz nie z tych „nowszych”. Podsyłam zdjęcie poniżej. Zakład elektryczny nie może powiedzieć czy skrzynka może być wymieniona i gdzie ewentualnie stanie w drodze dojazdowej gdy takiej opcji zmiany skrzynki u sąsiada nie będzie. Ogólnie za każdym razem podpierają się tym że najpierw musi być wykonany projekt przyłącza (czyli przetarg na owy projekt i z tego co wiem ciężko jest dowiedzieć się kto będzie taki projekt wykonywał) a później już firma wykonująca przyłącze musi się do takiego projektu dostosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts