najlepszak 16.03.2025 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 20:19 (edytowane) Witam serdecznie, Proszę o pomoc przy aranżacji pokoju dziecięcego w przedstawionym rzucie. Pokój jest użytkowany przez dwóch synów (10-latek i 5-latek). W pokoju znajduje się zabudowa meblowa w postaci dwóch większych szaf i jednej mniejszej. Szafy pochodzą z Ikei (system PAX, zaznaczyłem na rysunku) i nie chciałbym, aby zmieniły położenie. W pokoju chciałbym umieścić biurko, dwa łóżka oraz jakąś małą kanapę. Chciałbym również gdzieś umieścić telewizor na którym starszy syn mógłby pograć na konsoli. Zadaję sobie sprawę, że przy takich wymaganiach pierwszą opcją jaką wchodzi w grę to łóżko piętrowe, ale może ktoś wpadanie na lepszy pomysł, aby sensownie zagospodarować przestrzeń w pokoju. Liczę na jakieś nieoczywiste rozwiązania. Edytowane Niedziela o 20:20 przez najlepszak Źle wklejony obrazek z wymiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.03.2025 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 22:55 Zamiast kanapy fotel BRÄNNBOLL z Ikea (to kółko, bo pierwotnie myślałam o siedzisku fatboy), który ma kółka i można go przestawiać po pokoju w zależności od potrzeb. łózka typu tapczan, wiec po schowaniu pościeli mogą służyć za kanapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najlepszak 17.03.2025 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:48 (edytowane) Odpowiedź w następnym wpisie... Edytowane Poniedziałek o 10:36 przez najlepszak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najlepszak 17.03.2025 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:51 (edytowane) @Elfir Dziękuję za projekt, ale wolałbym klasyczne łóżka z materacami bo te tapczany 2 w 1 oferuję bardzo kiepski komfort spania. Znalazłem łóżko piętrowe, które jest dosyć niskie i nie przytłacza tak pokoju tylko zastanawiam się na jakiej ścianie lepiej takie łóżko umieścić aby optymalnie wykorzystać przestrzeń. *mały update - poczytałem trochę komentarzy na temat tego łóżka i wychodzi, na to, że łóżko jest fatalnej jakości. No cóż... Edytowane Poniedziałek o 10:36 przez najlepszak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts