bombel79 21.12.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 e tam Jarku, pewnie autor postu czeka te 5 lat na wlasciwa porade tynki czy wylewki? tynki czy wylewki?? tynki czy wylewki????? aaaaaa!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 21.12.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Po co wykopujesz posty (to już któryś kolejny) sprzed lat? Pochwalić się chcesz, czy naprawdę sądzisz, że przedpiśca od 5 lat bezskutecznie czeka na podpowiedź? J. 5 lat szukal odpowiedzy by je zacytowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 05.01.2010 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Po co wykopujesz posty (to już któryś kolejny) sprzed lat?Bo osoby które budują i maja dylemat chętnie poczytają. Jak cię nie interesuje to po co je czytasz i zaśmiecasz forum swoimi nic nie wnoszącymi uwagami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 05.01.2010 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Bo osoby które budują i maja dylemat chętnie poczytają. Aha. No to powodzenia w wykopkach. Forum istnieje od 2002 roku, wtedy bardzo kulało i całe mnóstwo pytań zostawało bez odpowiedzi, bzdurnych teorii bez stosownego wyśmiania, a dobrych rozwiązań bez poparcia. A ileż straconych okazji do napisania "a ja to zrobiłem tak:" Idź, działaj. Budowlany świat czeka! Jak cię nie interesuje to po co je czytasz i zaśmiecasz forum swoimi nic nie wnoszącymi uwagami? Ależ mnie bardzo interesuje. Wręcz każdą wolną chwilę poświęcam ostatnio na lektury forum. I po prostu ze zwykłej ludzkiej ciekawości pytałem, jaki może być cel wygrzebywać ileś wątków sprzed lat tylko po to, żeby w nich dopisać, jak cośtam się samemu zrobiło. Naprawdę sądzisz, że to coś istotnego do tych dyskusji wnosi i absolutnie nie zaśmieca forum? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 05.01.2010 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Jest wiele momentów przy budowaniu domu które można zrobić tak albo inaczej.Forum właśnie do tego służy żeby dzielić się z innymi dobrymi (i przestrzegać przed nieudanymi) rozwiązaniami i na gorąco je skonfrontować z wiedzą innych. W gazetach masz "artykuły sponsorowane", majster doradzi najlepsze (dla niego) rozwiązanie, kierbud machnie ręką - kto ci szczerzej powie jak nie inwestor który wydał kupę kasy i jest lub nie jest zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cegiełka25 05.01.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Może i jest wiele teorii co powinno być zrobione wcześniej, czy wylewka czy tynk. Co prawda nie jestem specjalistą w tej dziedzinie ale moim zdaniem tak na logikę to chyba wcześniej powinna być zrobiona wylewka, a później tynk. Tak mi się wydaje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 06.01.2010 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Tynkarze strasznie chlapią i później będzie ciężko doczyścić wylewkę. Nawet jeśli rozłożą folię to i tak przy brzegach popaprzą.Polecam najpierw tynki, później wylewki końcowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 06.01.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Może i jest wiele teorii co powinno być zrobione wcześniej, czy wylewka czy tynk. Co prawda nie jestem specjalistą w tej dziedzinie ale moim zdaniem tak na logikę to chyba wcześniej powinna być zrobiona wylewka, a później tynk. Tak mi się wydaje;) no zobacz a moja logika mówi zupełnie odwrotnie: najpierw tynki potem wylewki (przeważnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 06.01.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Eeee tamMozna spokojnie najpierw wylewki a pozniej tynki. Nalezy tylko pilnowac zeby na biezaco sprzatali po sobie i tyle. Ja mialem taka kolejnosc i nie bylo problemu. Wykonawca sprzatal na biezaco i zero sladu -nie liczac plam po tynku, no ale one beda niewidoczne pozniej. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 07.01.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 większość murorzy i tynkorzy to są chłopy z metra dębu ciosane i takie szczegóły jak pochlapane okno czy podłoga to zbyt subtelne drobiazgi żeby zwracać na nie uwagę.Jak samemu nie zabezpieczysz i nie dopilnujesz to sam będziesz mył, skrobał i odkuwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimka27 19.01.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 skoro tu jest poruszany temat tynki czy wylewki które pierwsze? to jamam pytanie czy konieczne jest wygrzewanie wg tego schematu? (znalezione na forum)1 dzień - 25 °C2 dzień - 30 °C3 dzień - 35 °C4 dzień - 40 °C5 dzień - 45 °C6 – 12 dzień - 45 °C13 dzień - 40 °C14 dzień - 35 °C15 dzień - 30 °C16 dzień - 25 °C17 – 23 dzień - 10 °C24 dzień - 30 °C25 dzień - 35 °C26 dzień - 40 °C27 dzień - 45 °C28 dzień - 35 °C29 dzień - 25 °C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luka 16.03.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 skoro tu jest poruszany temat tynki czy wylewki które pierwsze? to jamam pytanie czy konieczne jest wygrzewanie wg tego schematu? (znalezione na forum) 1 dzień - 25 °C 2 dzień - 30 °C 3 dzień - 35 °C 4 dzień - 40 °C 5 dzień - 45 °C 6 – 12 dzień - 45 °C 13 dzień - 40 °C 14 dzień - 35 °C 15 dzień - 30 °C 16 dzień - 25 °C 17 – 23 dzień - 10 °C 24 dzień - 30 °C 25 dzień - 35 °C 26 dzień - 40 °C 27 dzień - 45 °C 28 dzień - 35 °C 29 dzień - 25 °C Hm, przepraszam, to jest harmonogram wczasów w Egipcie? Bo nie rozumiem... pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pafnuc518 07.01.2019 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Witam Zeby nie zakładać nowego tematu pytanie do wszystkich którzy mają wiedze w temacie..Otóż wiemy że tynki robimy do spodu ale jak to jest z tynkami w łazienkach ,kotłowniach czy kuchni ? Wiele osób nie robi tynków w miejscach mebli czy płytek,.Trochę naleci metrów robiąc całe sciany a mi by zależało bo tynki to też ocieplenie sciany od wewnątrz .A może da sie zarzucić jąkałaś warstwę cieńsza lub bez równania w miejscach płytek i mebli?Czekam na sensowne odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 07.01.2019 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Nikt kto robi tynki nie będzie robił wygibasów na ścianach aby gdzieś zostawić metr wolnego. A jak będziesz chciał to policzy za takie atrakcje podwójnie. Tynk nie stanowi żadnego ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 07.01.2019 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Nikt kto robi tynki nie będzie robił wygibasów na ścianach aby gdzieś zostawić metr wolnego. A jak będziesz chciał to policzy za takie atrakcje podwójnie. Tynk nie stanowi żadnego ocieplenia. Tutaj masz sensowną odpowiedź. Za cudownie zapłacisz więcej, rób tynki po całości bez zbędnego kombinowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 07.01.2019 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Mozna spokojnie najpierw wylewki a pozniej tynki. Nalezy tylko pilnowac zeby na biezaco sprzatali po sobie i tyle. Ja mialem taka kolejnosc i nie bylo problemu. Wykonawca sprzatal na biezaco i zero sladu -nie liczac plam po tynku, no ale one beda niewidoczne pozniej. Czym zabezpieczyłeś wylewkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 09.01.2019 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Tynki robi się PRZED wylewkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pafnuc518 09.01.2019 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Tutaj masz sensowną odpowiedź. Za cudownie zapłacisz więcej, rób tynki po całości bez zbędnego kombinowania. Dzięki za rade ,na pewno skorzystam. Ale to nie była do końca sensowna odpowiedz bo tynki to jest jakieś (może nie ocieplenie a uszczelnienie ) . Po za tym jakie kombinacje ?,w łazience i kuchni miejsca nie zasłonięte przez płytki lub meble to nawet powyżej 75procent. wiec nie mów o wygibasach i zostawianiu 1-metra nie otynkowanego. Po prostu z kim nie rozmawiam to każdy mówi że łazienki i kuchni się nie tynkuje .Ja jestem za tym by to zrobic dobrze a nie zaoszczędzić parę PLN . Potrzebowałem porady/poparcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 09.01.2019 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Od nikogo nie słyszałem żeby nie tynkował łazienki albo przestrzeni za szafkami. Oszczędności mizerne i o ile jeszcze łazienka po całości bez tynku mogę sobie wyobrazić (choć wszystko zależy od jakości murów, bo później może się okazać że za równanie zapłaci się ekstra) to szafki w kuchni to dla mnie abstrakcja, ile zaoszczędzisz, 200-300zl? A nigdy nie wiadomo czy się układ mebli nie zmieni za te 15-20 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pafnuc518 11.01.2019 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 No widzisz a ja słyszałem od ELEKTRYKA,hydraulika i speców od tynków ze po kolei tak robią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts